Netflix Aboneliklerinde Rekor İptal!

Dünyaca ünlü film, dizi ve belgesel platformu aboneliklerinde iptal patlaması yaşanıyor. Dünya üzerinde tartışma konusu olan Cuties (Minnoşlar) dizisi, rekor üyelik iptaline neden oldu.

18.09.2020-12:58 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-13:35) Netflix Aboneliklerinde Rekor İptal!

Sık sık çocuk istismarı, pedofili gibi içeriklerle gündeme gelen Netflix, günden güne abone kaybı yaşıyor. Tartışmalara konu olan Cuties (Minnoşlar) dizisi, uzun süredir tepki çekiyor. 

NETFLIX ABONELİKLERİNDE İPTALLER ARTTI

Netflix aboneliğini dünya genelinde iptal edenlerin sayısı son 5 günde, bir önceki 30 güne kıyasla 5 kat arttı. Müslümanları karalayıcı içerikler, propagandalar ve çocuk istismarı gibi çirkin dizilerle gündeme gelen platform, dünya gündeminden düşmüyor. Sosyal medyada da tepkilerin hedefi olan Netflix, 'cancelnetflix' (Netflix'ini iptal et) etiketiyle gündem oluyor. Tüm bu tepki kampanyalarının, üyelik iptalleri üzerinde etkili olduğu düşünülüyor.

Abonelik analiz sitesi Antenna'nın açıkladığı verilere göre, Fransız yapımı Cuties'in (Minnoşlar) 9 Eylül'de yayına girmesinin ardından son 5 günde Netflix abonelik iptallerinde artış görüldü. 13 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasındaki iptal sayısına oranla 5 kat arttı. Kaç kişinin aboneliğini iptal ettiğine yönelik bilgilere ise yer verilmedi.

TÜRKİYE'DE YAYINDAN KALKTI

Geçtiğimiz hafta dünya çapında tepki alan filmin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, yayından kaldırılmasına karar vermişti.
Yayından kaldırılan film hakkındaki uzman raporundaki, 'çocukların erken yaşta yetişkin yaşantısı içinde yer aldığı, istismar ve kötüye kullanım içeren bir yapımın potansiyel çocuk istismarı davranış örüntülerini ortaya çıkarabileceği' değerlendirmesi üzerine RTÜK, bahsi geçen yapımla Netflix'in, 6112 sayılı Kanun'un 8. maddesinin 1. fıkrasının (ğ) bendinde yer alan 'Yayın hizmetleri….. Çocuklara, güçsüzlere ve engellilere karşı istismar içeremez ve şiddeti teşvik edemez' hükmünü ihlal ettiğine, bu sebeple yayıncı kuruluşun söz konusu programı kataloğundan çıkarması gerektiğine oy birliğiyle karar verilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal