Netanyahu’nun darbe korkusu: Tartışma yaşandı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, başkanı olduğu Likud Partisi içinden bazı üyeler tarafından kendisine darbe yapılmasından endişe duyduğu iddia edildi.

28.11.2023-09:15 - (Son Güncelleme: 28.11.2023-15:06)

İsrail'den Ynet haber sitesinde yer alan habere göre, parti içinden kendisine darbe yapılmasından endişelenen Netanyahu, nabız yoklaması için meclisteki Likud Partisi milletvekilleriyle görüşme düzenledi.

Likud Partisinden adını açıklamayan bir yetkili, Netanyahu'nun, kendisinin yerine başkasının geçeceğinin konuşulmasından endişe duyduğunu ve partide bu fikirde bir grup bulunmadığından emin olmak istediğini bildirdi.

Gizli bir tartışma yaşandı

İsrail siyasetinde Başbakan'a yöneltilen "Gazze savaşı ve 7 Ekim felaketinin sorumluluğunu üstlenmesi" yönündeki çağrıları anımsatan yetkili, son günlerde Likud'da Netanyahu'nun görevden alınmasından sonra ne yapılacağına ilişkin gizli bir tartışma yaşandığını vurguladı.

Önde gelen Likud yetkililerinden birisi ise partinin, Netanyahu'nun yerine başka bir aday çıkarmak suretiyle hükümetten güvenoyunun çekilmesi olasılığını tartıştığının altını çizdi.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal