Netanyahu’dan Arap ülkelerine açık tehdit: İktidarınızı korumak için sesinizi kesin

İsrail Hamas çatışmalarında 37. güne girilirken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Arap ülkelerini açıkça tehdit ederken ABD’ye üstü kapalı mesaj gönderdi. İşte ayrıntılar…

13.11.2023-09:45 - (Son Güncelleme: 13.11.2023-17:19)

7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail Hamas çatışmalarında binlerce sivil hayatını kaybetti. 

İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. Hedef gözetmeyen İşgalci İsrail, binlerce kadın ve çocuğu katletti.

Tepkiler büyüyor

Gazze'de katliama imza atan İsrail'e dünyanın dört bir yanından tepkiler çığ gibi büyüyor.

Netanyahu Arap Ülkeleri tehdit

Gazze'de savaş suçu işleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, soykırıma varan katliamların ardından işgalci İsrail'e tepki gösteren ve yaptırıma hazırlanan Arap ülkelerinin liderlerini açık açık tehdit etti.

İktidarınızı korumak için sesinizi kesin

Netanyahu açıklamasında, ''Arap liderlerine söylüyorum. Eğer iktidarınızı ve çıkarınızı korumak istiyorsanız, yapabileceğiniz tek şey var. O da sesinizi kesmek.'' ifadelerini kullandı.

CNN canlı yayınında soruları cevaplandıran İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, üstü kapalı ABD'yi de suçlara ortaklıkla itham etti.

CNN muhabirinin, "Neden 7 Ekim için sorumluluğu şimdi üstlenmiyorsunuz?" sorusuna Netanyahu, "Bu soru Pearl Harbor’dan sonra Franklin Roosevelt’e soruldu mu? 11 Eylül’den sonra Bush’a soruldu mu?” diyerek yanıt verdi. (Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal