Neslihan Atagül'ün Yakalandığı Geçirgen Bağırsak Sendromu Hastalığı Nedir?

Seferin Kızı dizisinde Nare karakterine hayat veren Neslihan Atagül'den sevenlerini endişelendiren bir haber geldi. Genç oyuncunun hızla kilo vermesine de neden olan geçirgen bağırsak sendromu hastalığına yakalandığı ortaya çıkınca herkesin merak ettiği hastalık araştırılmaya başlandı.

13.01.2021-15:31 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-15:31) Neslihan Atagül'ün Yakalandığı Geçirgen Bağırsak Sendromu Hastalığı Nedir?

Meslektaşı Kadir Doğulu ile mutlu bir evlilik sürdüren ve şimdilerde Seferin Kızı dizisiyle ekranlarda olan 28 yaşındaki güzel oyuncu Neslihan Atagül'ün sağlık probleminin olduğu ortaya çıktı. 10 günlük rapor alarak setine ara verip dinlenmeye çekilen Atagül'ün geçirgen bağırsak sendromu ile mücadele ettiği ortaya çıktı. Peki geçirgen bağırsak sendromu nedir? Tedavisi var mıdır? İşte hastalığa dair merak edilenler...

GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDROMU NEDİR? NEDEN OLUR?

Geçirgen Bağırsak Sendromu,bağırsak duvarının geçirgenliği ile ilgilidir. Bağırsak hücreleri arasındaki sıkı bağlar filtre görevi görür. Bu şekilde oluşturulmuş filtreye benzer yapı, bağırsaklardan kana sadece besin öğeleri, su, vitamin-mineraller gibi yararlı bileşenlerin geçmesine izin verir. Bu sıkı bağların bozulması sonucunda Geçirgen Bağırsak Sendromu meydana gelmektedir. Sık kullanılan alkol, aspirin, gibi bazı ağrı kesiciler, bağırsaklarımızdaki koruyucu bariyeri bozabilir. Ayrıca aşırı şeker, özellikle meyve şekeri olan fruktoz, karbonhidrat kullanımı ile bağırsaktaki normal yaşayan bakteri florası ve ortamı bozularak geçirgen bağırsak sendromuna sebep olabilir.

GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDROMUNUN BAŞLICA BELİRTİLERİ NELERDİR?

Besin alerjileri

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Deri hastalıkları

Nörolojik hastalıklar

Vitamin eksiklikleri

Tedavi edilemeyen depresyon ve anksiyete

Sürekli devam eden baş ağrısı ve migren

Fibromiyalji

Kabızlık ve ishal gibi sindirim problemleri

Aşırı kilo ve kilo vermekte zorlanma

Irritabl bağırsak sendromu

Kronik yorgunluk

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal