18.11.2019-17:12 (Son Güncelleme:16.11.2021-16:38)


1

NEJAT UYGUR KİMDİR?

NEJAT UYGUR KİMDİR?

1927 yılında doğan Uygur, öğretmen bir anne ve subay bir babanın üç çocuğunun ortancası olarak gözlerini dünyaya açtı. İsmail Dümbüllü tarafından Kilis'te keşfedilmiştir. Anadolu'nun birçok yerinde bulunan Uygur, eğitimini de oralarda tamamlamıştır. Siirt ve Çanakkale'de ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul, Çanakkale ve Manisa'da lise eğitimini tamamlamıştır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel bölümüne girse de okulu bitirmeden bırakmıştır.



2

NEJAT UYGUR ÇOCUKLARI

NEJAT UYGUR ÇOCUKLARI

1943 yılında İstanbul'da spora başlayan komedyen, boksa ve su topuyla ilgilenmiştir. 1950 yılında Necla Uygur ile evlenen komedyenin Necla hanımdan Ahmet, Süheyl, Süha, Kemal ve Behzat adında 5 çocuğu olmuştur.



3

NEJAT UYGUR TİYATROSU

NEJAT UYGUR TİYATROSU

Nejat Uygur komedyen olma istediğini şu şekilde anlatıyor: "Benim gençliğimde herkeste Amerika'ya gitmek gibi çok yoğun bir istek vardı. Bu yüzden liman cüzdanı çıkarttım ve gemici oldum. Hiç unutmam, bir Panama şilebinde çalıştım. Gemide kimsenin canı sıkılmazdı. Onlara fıkralar anlatır, taklitler yapardım. Herkes çok gülerdi. Sonra askere gittim, orada da arkadaşlarımı çok güldürürdüm. Giderek insanların yüzünü güldürmek bende tutku oldu. Sonra da tiyatro başladı zaten."



4

NEJAT UYGUR OYUNLARI

NEJAT UYGUR OYUNLARI

Nejat Uygur'un en bilinen oyunları Alo Orası Tımarhane mi?, Aman Özal Duymasın, Benim Annem Evden Neden Kaçtı, Cibali Karakolu, Hanedan, Hastane mi? Kestane mi?, Kaynanatör, Miğferine Çiçek Eken Asker, Minti Minti, Param Yok Memet, Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı? olarak sayılır.



5

NEJAT UYGUR ASLEN NERELİ?

NEJAT UYGUR ASLEN NERELİ?

Nejat Uygur 1927 yılında Kilis'te dünyaya gelmiştir. Babası ve annesinin nereli olduğu tam olarak bilinmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr