Nefes Filmi Nerede Çekildi?

Tam ismi ile Nefes: Vatan Sağolsun 2008-2009 yıllarında çekilmiş bir Türk filmidir. Peki Nefes: Vatan Sağolsun nerede çekildi? İşte detaylar…

16.07.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-15:47) Nefes Filmi Nerede Çekildi?

Filmin yönetmenliğini Levent Semerci yapmıştır. Filmde çoğu ünlü olmayan oyuncular kullanılsa da büyük başarı elde etmiştir. Nefes: Vatan Sağolsun dram ve savaş türlerinde çekilmiştir.

Filmin senaryosu Hakan Evrensel, Mehmet İlker Altınay ve Levent Semerci tarafından yazılmıştır. Levent Semerci filmin hem yapımcılığını hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlenmiştir.

Nefes: Vatan Sağolsun 16 Ekim 2009 tarihinde vizyona girmiştir. Filmini müzikleri Fırat Yükselir'e aittir. Nefes: Vatan Sağolsun 127 dakika sürmektedir. Film toplamda 17.816.778.25 Türk lirası hasılat elde etmiştir.

Nefes: Vatan Sağolsun 2010 yılında 6 dalda aday olduğu 3. Yeşilçam Ödülleri’nde en iyi film ve en iyi ilk film ödüllerini almaya hak kazanmıştır. 2009 yılında Altın Bamya ödülü almıştır. Filmin yönetmeni Levent Semerci performansı ile 17. Adana Altın Koza Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü almıştır.

Filmin senaryosu Hakan Evrensel'in anılarını paylaştığı Güneydoğu'dan Öyküler isimli kitabından uyarlanmıştır.

Başrolünde Mete Horozoğlu’nun bulunduğu film Türkiye'nin güneydoğusunda yaşananları yansıtması ile izleyicinin kalbine dokunmuş ve büyük gişe başarısı elde etmiştir. Konusunun yanında başarılı oyunculuk performansları ile de film izleyici tarafından oldukça beğenilmiştir. Oyuncular çok ünlü isimler arasından seçilmese de başarılı bir performans sergilemişlerdir.

Nefes: Vatan Sağolsun Filminin Konusu

Nefes: Vatan Sağolsun filminin konusu Türkiye'nin güneydoğusunda Irak sınırına yakın bir bölgede görevli bir Yüzbaşı onun komutasındaki askerlerin yaşadıklarını anlatmaktadır. Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi operasyonun başlaması ile Karabal Jandarma Karakolu stratejik öneme sahip olmuştur. Çünkü Karabal Jandarma Karakolu’nda telsiz röle istasyonu bulunmaktadır ve operasyona katılan birlikler bu telsiz istasyonu ile haberleşeceklerdir. Kuzey Irak sınırına yakın komando tugayında görevli olan Mete Yüzbaşı ve emrindeki askerler Karabal Jandarma Karakolu’nu korumak için yola çıkar ve iki gün sonra karakola ulaşırlar. Karakoldaki askerler ile bir araya gelmeleri bazı eğlenceli bazı hüzünlü olaylara vesile olur. Mete Yüzbaşı, karakola gelmesi ile birlikte burada bulunan tecrübesiz erlere savaşın karanlık yüzünü anlatmaya çalışır.

Mete Yüzbaşı bölgede aktif olan terörist grubunun liderinin kardeşini öldürmüştür. Terörist lideri Mete Yüzbaşı’dan intikam almayı ister. Bir grup asker sert iklim koşulları ve terörist saldırısı ile mücadele ederler.

Filmde Mete Yüzbaşı karakterini başarılı oyunculuğu ile Mete Horozoğlu canlandırmıştır. Mete Horozoğlu'na filmde İlker çavuş rolünde İlker kızmaz, Üsteğmen Barış rolünde Barış Bağcı, asteğmen rolünde Serkan Altıntaş, İbrahim Aköz, Engin Baykal, Okan Avcı, Ertunç Atar, Muharrem Bayrak, Özgür Eren Koç, Turgay Atalay ve Engin Hepileri eşlik etmiştir.

Nefes: Vatan Sağolsun Nerede Çekildi?

Nefes filmi nerede çekildi: Nefes filminin çekimlerinde filminde bahsedilen bölgenin coğrafi yapısına uygun olması için Toros Dağları’nın Antalya sınırları içerisinde yer alan ve en yüksek noktası olan Tahtalı Dağı kullanılmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal