Nef Yurt Dışı Çalışmalarını Hızlandıracak

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur yaptığı açıklamada.

29.01.2020-20:39 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-20:36) Nef Yurt Dışı Çalışmalarını Hızlandıracak

 

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur yaptığı açıklamada

"2019'da ağırlık verdikleri yurt dışı açılımını 2020'de de sürdüreceklerini. Almanya'da biri Frankfurt'da biri Hannover'da olmak üzere iki proje için çalışmalara başladık. Bu şehirler dışında Almanya'da üç farklı proje daha geliştirmek istiyoruz. Bunun yanında New York ve Almatı'da da var olan projelerimize ilave olarak birer yeni projeyi daha hayata geçireceğiz."

"Yurt içinde gerek konut gerekse yurt üretimi konusunda yatırıma devam edeceğiz. Yurt dışı tarafında, Londra'da içinde bulunduğumuz projelerde teslimler yapılmaya başladı ve bu projelerde yaşam başladı. Bunun dışında Brooklyn'deki projemizde de inşaat başladı. Yurt dışında faaliyette bulunduğumuz bölgenin yerel geliştiricisiyle iş birliğine gitmeyi önemsiyoruz. Kazakistan’da yine böyle bir modelle proje geliştiriyoruz. Burada da inşaat başladı. Tüm bu projelerin toplam değeri 507 milyon dolar. Avrupa'da yeni dönem planlarımızda Almanya öne çıkıyor. Biri Frankfurt'da biri Hannover'da olmak üzere iki proje için çalışmalara başladık. Bu şehirler dışında Almanya'da üç farklı proje daha geliştirmek istiyoruz. Bunun yanında New York ve Almatı'da da var olan projelerimize ilave olarak birer yeni projeyi daha hayata geçireceğiz."

"Gayrimenkul sektörünün bankacılık sektörü gibi belirli düzenlemelere ve kriterlere sahip olması gerekiyor; çünkü bankalar gibi biz de tüketicinin tasarrufuna talibiz. Sektörün her şeyden önce insanların alım gücünü dikkate alması gerekiyor. Bu nedenle belirli düzenlemelere, kriterlere ve güvenilir verilere ihtiyacımız var."

"Nef olarak her zaman inovasyonu ön plana koyduk. Bu anlamda sektörde oyunu değiştirecek projeleri gündemde tutuyoruz. Hedefimiz yurt dışındaki küçük metrekareli evlerin iç dizaynını tamamen Türkiye'de üretip; bu evleri konteynırlarla yurt dışına götürüp orada montajını yapmak. Bunun için ilk pilot uygulamayı Almanya'da yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda yaklaşık 2 yıldır dünyanın en ünlü tasarımcılarından birisiyle çalışıyoruz. Bununla ilgili detayları önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Burada hedefimiz evlerde metrekareleri en küçük ayrıntısına kadar kullanmak. Bu yolla hem yurt dışındaki yüksek işçilik maliyetlerini aşağı çekecek hem de ülkemizdeki tedarikçilerin yurt dışına açılımını sağlayacağız. Bu ülkemizin katma değerli ihracat hedefine de büyük katkı sunacak."dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal