Neden e-arşiv kullanmalısınız?

Günümüzde saniyeler içerisinde fatura kesmenizi sağlayan programlar bulunuyor. Üstelik bu e arşiv fatura kesme imkanı sayesinde pek çok avantajdan da faydalanmak mümkün oluyor. Peki neden e-arşiv kullanmaslısınız? İşte detaylar...

19.06.2023-14:23 - (Son Güncelleme: 19.06.2023-14:33) Neden e-arşiv kullanmalısınız?

Günümüzde saniyeler içerisinde fatura kesmenizi sağlayan programlar bulunuyor. Üstelik bu e arşiv fatura kesme imkanı sayesinde pek çok avantajdan da faydalanmak mümkün oluyor. Eğer daha önce e-arşiv ile tanışmadıysanız, geç kalmış sayılmazsınız, şimdi tanışmanın tam zamanı! Çünkü bu işlemi en hızlı ve en kolay şekilde yapmanızı sağlayan KolayBi’ ile e-arşiv fatura kesimi yapabilirsiniz.

Öncelikle e-arşiv faturanın kağıt fatura ile aynı hukuki geçerliliğe sahip olduğunu belirtmemiz gerekir. Yasal anlamda bir geçerliliği olması için mutlaka kağıt fatura kesilmesi gerekmiyor. Yasalara uygun olarak hazırlanmış bir ön muhasebe programını kullanmanız durumunda e-arşiv faturası kesme imkanınız da oluyor. Bu faturanın hukuki anlamda kağıt faturadan tek farkı elektronik ortamda hazırlanmış olmasıdır. Dolayısıyla e arşiv programı kullanarak fatura kesmeniz durumunda yasal anlamda bir sorun yaşayacağınızı düşünmeyin.

Bu işlem ile elektronik fatura mükellefi olmayan işletmelere ya da nihai kullanıcılara fatura gönderimi yapabilirsiniz. Bu gönderimi dijital olarak yapmanız mümkün oluyor.  Peki, bu yolu seçtiğinizde ne gibi avantajlardan faydalanmış oluyorsunuz? İşte bu sorunun yanıtı son derece önemli! Çünkü yanıtları öğrenenler kısa bir süre içerisinde dijital fatura dönemine geçiş yapıyor. Böylelikle eski usul olarak da nitelenebilecek olan kağıt fatura dönemini kapatmanın kazanımlarından da faydalanabiliyor.

- Daha düşük maliyet 

Öncelikle e-arşiv fatura işleminin işletmeler için çok daha düşük bir maliyet anlamına geldiğini belirtmeliyiz. Çünkü faturalandırma işlemi dijital ortamda gerçekleştiriliyor ve buna bağlı olarak kağıt faturaların zarar görmeyecek şekilde saklanması, gönderilmesi gibi pek çok sorundan kurtulmak mümkün olabiliyor. Faturaların dış etkenler nedeniyle zarar görmesi riski tamamen ortadan kalkarken kaybolması, istenen faturaya kısa zamanda ulaşılması gibi konularda yaşanan sıkıntılar da tarihe karışıyor.

- Tahsilatın daha hızlı yapılması 

Genellikle gözden kaçırılıyor. Oysa e-arşiv fatura kesimi sayesinde faturalandırma işlemleri daha hızlı tamamlandığından tahsilat işlemlerine geçiş süresi de kısalıyor. Bir anlamda tahsilatın da daha hızlı yapılması mümkün oluyor diyebiliriz. Peki, bu durum işletmelere ne kazandırır? Elbette nakit akışının hızlanması ve beraberinde iş akışının da hızlanmasını kazandırır.

- Yer kaplamaz

Bilindiği gibi fiziki faturalar belirli bir yer ayırmanızı gerektirir. Ancak elektronik ortamda kesilen faturalar için fiziki bir yer ayırmanız gerekmez. Dolayısıyla faturaların yer kaplaması da söz konusu olmaz. Dijital faturaların son derece güvenli ağlarda muhafaza edildiği bilgisini de aktarmak gerekir.  Eğer geriye dönük olarak bir faturayı incelemeniz gerekirse bu belgeye kolayca ulaşabilirsiniz. Onlarca farklı fatura arasında saatlerce arama yapmanız gerekmez.

İstediğiniz faturaya çok daha kolay erişim sağlayabilirsiniz. Sadece bu özelliği bile e-arşiv fatura dönemine geçiş yapmak için yeterli bir neden oluyor. Bununla birlikte istediğiniz zaman istediğiniz bir faturayı gönderme imkanınız da bulunuyor. faturalarınızı anında işleme alabilir ve gönderimini de yapabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için mutlaka ofise gitmeniz de gerekmiyor. İstediğiniz herhangi bir yerden bu işlemi saniyeler içerisinde yapmanız mümkün olabiliyor.

- Kolay yönetim 

E-arşivin sağladığı en büyük kolaylıklardan biri de kolay yönetim unsurudur. Karmaşık bir ekranda işlem yapma zorunluluğundan kurtulmanızı sağlayacak KolayBi’ arşiv yönetimi sayesinde faturalarınızı GİB portala girmeden oluşturabiliyorsunuz. Güvenli bir şekilde saklayabiliyor ve aynı zamanda raporlama da yapabiliyorsunuz. Faturalarınızı arşivleyebiliyor ve istediğiniz zaman gönderimini yapabiliyorsunuz. Zamana göre kayıt yapabilme şansının da olduğunu eklemek gerekir.

İstediğiniz bir cihaz ile erişim sağlayabiliyor olmanız da önemli! Sadece internet bağlantısının olması yeterlidir. Bilgisayar ya da mobil üzerinden fatura kesme, fatura gönderme, arşivdeki faturaları gözden geçirme gibi işlemleri gerçekleştirmeniz mümkün oluyor. Tüm bu işlemler için ayırdığınız zaman size kalıyor. Bu sayede büyüme hedeflerine ya da diğer işlerinize daha fazla odaklanabiliyorsunuz.

Bu açıdan bakıldığında da hatırı sayılır oranda bir zaman kazandırdığını belirtmek gerekir. Eğer daha yakından incelemek isterseniz kolaybi.com adresine tıklayın. Merak ettiğiniz soruların yanıtları burada ve 7 günlük ücretsiz deneme kullanımını da başlatabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal