NBA final maçı ne zaman yapılacak? NBA finalistleri kim? 2022 NBA final maçı tarihi belli oldu

NBA 'de final maçının adı açıklandı. Doğu Konferansı şampiyonu olan Boston Celtis, final maçında Golden State Warriors ile kozlarını paylaşacak. NBA maç severler ise NBA finalistleri kim oldu? sorusunun cevabını merak ederek araştırmaya koyuldu. NBA final maçı hangi gün oynanacak? İşte NBA finaline dair merak edilenler..

30.05.2022-14:40 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-17:15) NBA final maçı ne zaman yapılacak? NBA  finalistleri kim? 2022 NBA final maçı tarihi belli oldu

NBA final maçı hangi gün yapılacak? NBA 'de final maçının adı açıklandı. Doğu Konferansı şampiyonu olan Boston Celtis takımı, final maçında Golden State Warriors takımı ile kozlarını paylaşacak. NBA maçı izlemeyi severler de NBA finalistlerinin kim olduğu cevabını merak ederek araştırmaya başladı. İşte NBA finaline dair merak edilen detaylar..

NBA maçında finalistler kim?

NBA Doğu Konferansı finali, oynanan 7. maçta Miami Heat takımını 100 'e 96 'lık bir skor ile yenerek Boston Celtis adını finale yazdırmayı başardı. 2010 senesinden itibaren ilk kez konferans şampiyonluğunu elde eden Celtics, NBA final maçında da Golden State Warriors 'a rakip olmayı garantiledi.

2022 NBA FİNALİSTLERİ KİM

Oynanan 7 maçlık serinin sonunda Cetics kazandı!

Miami 'nin sahasında gerçekleşen 4 maçtan 3 tanesini kazanan Boston Celtics, çıktığı 7. maç ile rakibini 100 - 96 'lık skor ile mağlup etmeyi başardı. Celtics takımının yıldız oyuncuları arasında yer alan Jayson Tatum maçta 26 sayı, 10 ribaund ile 6 asistle çıktığı oyun sonrasında konferans final maçlarının MVP ödülünü almaya hak kazandı. Yapılan müsabakada Jaylen Brown ile Marcus Smart ise attıkları 24 sayı ile galibiyete katkıda bulundular.

Butler 'ın sergilediği çılgın performans Mıami 'nin kazanmasına yeterli olmadı

Boston Celtics 'in 44 yaşında olan koçu Ime Udoka, çaylak sezonunda takımını NBA final maçlarına kadar götüren ilk teknik adam olma unvanını kazandı. Miami Heat 'te de Jimmy Butler 'ın attığı 35 sayı ile Bam Adebayo 'nun attığı 25 sayı ne yazık ki takımın kazanmasında yetersiz kaldı.

NBA final maçı tarihi ne zaman

2022 NBA final maçı hangi gün yapılacak?

Golden State Warriors ile Boston Celtics arasında yapılacak olan NBA final müsabakası 3 Haziran 2022 Cuma günü gerçekleşecektir.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal