NATO'dan Karadeniz'de güçlü adım: Ukrayna'ya 1 milyon insansız hava aracı sevk edilecek!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya 1 milyon insansız hava aracı (İHA) göndermek için anlaştığını açıkladı. Stoltenberg, Ukrayna'ya yönelik bu destekle ilgili detayları paylaşmazken, NATO ülkelerinin bir araya gelerek İHA teslimatını koordine etmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, 20 NATO müttefikinin de mayın temizleme koalisyonu kurmaya karar verdiklerini ifade etti.

16.02.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-12:05) NATO'dan Karadeniz'de güçlü adım: Ukrayna'ya 1 milyon insansız hava aracı sevk edilecek!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen Savunma Bakanları ve NATO-Ukrayna Konseyi Toplantıları'nın ardından basına açıklamalarda bulundu. Genel Sekreter, "Bir grup müttefik, Ukrayna'ya 1 milyon İHA teslim etme hedefiyle bir araya geliyor. 20 NATO müttefiki de mayın temizleme koalisyonu kurmaya karar verdi." dedi.

“Mayın temizleme faaliyetlerinden memnunuz”

Jens Stoltenberg, Türkiye, Bulgaristan ve Romanya'nın Karadeniz'de birlikte yürüttükleri mayın temizleme faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Stoltenberg, bu çalışmaların Ukrayna'nın kara sularını kullanabilmesine, Rusya'ya karşı denizde başarı elde etmesine ve tahılını ihraç edebilmesine olanak sağladığını ifade etti. Stoltenberg ayrıca, Polonya'da yeni bir NATO-Ukrayna ortak analiz ve eğitim merkezi kurma kararı alındığını duyurarak, bu yapının amacının savaştan alınan derslerin yanı sıra müttefiklerin tecrübe paylaşımı sayesinde Ukrayna ordusuna deneyim kazandırmak olduğunu söyledi. NATO'nun bu adımlarının Ukrayna'nın savunma kabiliyetini artırmayı hedeflediğini belirtti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal