NATO Ülkelerinin Dışişleri ve Savunma Bakanları Rusya'yı Değerlendirecek

NATO'ya üye olan ülkelerin savunma ile dışişleri bakanları, Rusya'nın Ukrayna hududundaki askeri hareketliliğinin ve yığınağını artırmasının akabinde, bugün video konferans yolu ile bir araya gelecek.

14.04.2021-09:41 - (Son Güncelleme: 14.04.2021-09:41) NATO Ülkelerinin Dışişleri ve Savunma Bakanları Rusya'yı Değerlendirecek

NATO tarafından yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken bugün Brüksel'de bulunan NATO karargahında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme yapacak.

Daha önce yapılan bildirilerde, müzakerenin Irak ile Afganistan'ın yanında Rusya meselelerinde yapılacağı ifade edilmişti.

NATO tarafından yapılan açıklamada, gelecek gün bu müzakerenin akabinde Kuzey Atlantik Konseyi toplantısının, NATO ortaklarının savunma ile dışişleri bakanlarının katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi. Toplantının, video konferans yolu ile yapılacağı bildirildi.

Toplantıya, NATO karargahında Stoltenberg ile bir araya gelecek olan Austin ve Blinken'ın, Brüksel'den katılacağı belirtildi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, geçen gün de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'yı konuk etmiş, NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısı gerçekleştirilmişti.

Rusya'nın Ukrayna hududunda ve illegal bir şekilde ilhak ettiği Kırım'da askeri yığınağını ile hareketliliğini son zamanlarda giderek artırdığı ifade ediliyordu. Kuleba'nın bu gelişmelerin ardından yaptığı NATO ziyaretinde, müttefiklerden, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine tam destek olunduğu belirtilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise Brüksel'de bir araya geldiği Ukraynalı mevkidaşı Kuleba'ya "Rusya'nın artan saldırganlığı karşısında, ABD'nin sarsılmaz desteğini" göstermişti.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal