NATO, Rusya'nın Doğu Akdeniz'deki Varlığından Endişeli

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini yakından takip ettiklerini dile getirdi.

16.06.2020-14:03 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-14:02) NATO, Rusya'nın Doğu Akdeniz'deki Varlığından Endişeli

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan önce gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Genel Sekreter Stoltenberg, Rusya'nın Doğu Akdeniz'de ve bilhassa Suriye ve Libya'daki varlığı hakkında konuştu.

"RUSYA'NIN FAALİYETLERİNDEN ENDİŞE DUYUYORUZ"

Jens Stoltenberg, "NATO aynı zamanda Rusya'nın gerek Suriye gerek Libya olmak üzere Doğu Akdeniz'de artan faaliyetlerinden endişe duyuyor. Durumu yakından takip ediyoruz" sözlerini kullandı.

"LİBYA'DAKİ DURUM ÇOK TEHLİKELİ"

Stoltenberg’e "NATO, Libya'ya ve özellikle uluslararası toplum ve BM tarafından tanınan Libya hükümetine ne tür destek sağlayabilir? Ayrıca, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'den kurtarılan Terhune şehrindeki toplu mezarlar hakkında düşünceniz nedir?" sorusu soruldu.

Genel Sekreter, bu soruyu "Libya'daki durum çok tehlikeli olmaya devam ediyor. Toplu mezarlar hakkında çıkan raporlardan derin endişe duyuyor ve BM'nin bunların soruşturulması çağrısını destekliyorum" şeklinde yanıtladı.

BERLİN SÜRECİ VE BM NEZDİNDEKİ GİRİŞİMLERE DESTEK

NATO'nun Libya'da barış için Berlin Süreci ve Birleşmiş Milletler nezdinde yapılanlara destek verdiğini vurgulayan NATO Genel Sekreteri, konunun Savunma Bakanları Toplantısı'nda da ele alınacağını düşündüğünü, ittifak genelinde son zamanlarda Libya'da yaşanan gelişmelerin masaya yatırıldığını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal