NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den itiraf gibi açıklamalar: Ukrayna da Rusya da Türkiye ve Erdoğan'a güveniyor!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Amerikan televizyonu NBC News'e Türkiye ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

21.03.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 21.03.2022-15:39) NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den itiraf gibi açıklamalar: Ukrayna da Rusya da Türkiye ve Erdoğan'a güveniyor!

Antalya Diplomasi Forumu nedeniyle Türkiye'ye gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NBC News'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yoğun diplomasi trafiğine değindi. 

24 Şubat tarihinde başlayan Rusya Ukrayna savaşı dünya gündeminde yerini koruyor. Savaş tüm sıcaklığı ile devam ederken Türkiye'nin önce insani sonrasında ise kalıcı barış için yürüttüğü diplomasi trafiği dikkatleri çekiyor. Amerikan televizyonu NBC News'e konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan görüşmesini hatırlattı

24 Mart tarihinde, Amerikan televizyonu NBC'de yayınlanan Meet the Press isimli programda Stoltenberg'denNATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'den Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Konuşmasında Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi trafiğine dikkat çeken Stoltenberg Antalya Diplomasi Forumuna katıldığını: "Birkaç gün önce Türkiye'ye gittim ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm" ifadelerini kullanarak hatırlattı.

Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ateşkesin ilan edilmesi için çalışan Ankara'nın çabalarının altını çizerek: "Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmeleri kolaylaştırmak için gerçek çaba gösteriyor." dedi.

Zelenskiy'nin uçuşu yasak bölge talebine bir kez daha ret

Uçuşa yasak bölge için daha önce verdikleri veto kararını hatırlatan Stoltenberg: "Bu savaşın Rusya-NATO savaşına dönmemesi için elimizden geleni yapacağız. Zira böyle bir durum çok fazla yıkım ve ölüm getirir." ifadelerinde bulundu.

Ukrayna da Rusya da Türkiye ve Erdoğan'a güveniyor

Stoltenberg'ten önce yayına bağlanan gazeteci Richard Engel, Türkiye'nin attığı adımlara yönelik: "Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte arabuluculuk rolünü ortaya koyan en açık ülke ve lider konumunda. Erdoğan'ın Putin ile bir ilişkisi var. Aynı zamanda ABD ile de Putin konusunda kendisine yardımcı olabilecek gergin ilişkilere sahip. Bu da muhatap olarak ortaya çıkmasına neden oldu. Türkiye aynı zamanda bir NATO üyesi. Mevcut durumda her iki taraf da O'na güveniyor." sözlerinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal