10.03.2022-15:24 (Son Güncelleme:10.03.2022-15:24)


1

Polis olmak isteyenlerden aranan koşullar

Polis olmak isteyenlerden aranan koşullar

Öncelikle, kamu personeli olabilmek için aranan şartların tamamı polislik sınavı başvurusu için de geçerlidir. Bu şartlara sahip olan veya yerine getiren her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Polis memurluğu için başvuru hakkına sahiptir. 2022 yılı polis memurluğu başvuruları henüz açıklanmadı. Polis Akademisi’nin açıklamaları takip edilerek başvuru tarihleri öğrenilebilir. Polisin bağlı bulunduğu İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre polis memurluğu sınavına başvuru yapabilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor.



2

Polislik sınavı için aranan şartlar nelerdir?

Polislik sınavı için aranan şartlar nelerdir?

Türkiye’de kamu personeli olabilmek için çeşitli şartlar vardır ve bunlardan bir tanesini dahi yerine getiremezseniz kamuda görev alamıyorsunuz. Bu çerçevede Polis memurluğu sınavına başvuru yapacak olanlar için şu şartlar belirtilmiştir: T.C. vatandaşı olmak Lise, lisans veya ön lisans mezunu olmak KPSS baraj puanını geçmek 18 yaşından büyük 30 yaşından genç olmak Silah taşımak için herhangi bir engeli bulunmamak Ceza almamış olmak sayılabilir. Ayrıca polis memurlarının fizyonomisi ile ilgili de belirli şartlar konmuştur. Bunlar, Erkek adayın 167, kadın polis memuru adayının ise 162 cm den kısa olmamaları gerekiyor. Ayrıca kilo konusuna da oldukça dikkat edilmektedir. Adayların boy ve kilo orantısının 18-27 bandının dışında olmaması gerekiyor.



3

Nasıl polis olunur?

Nasıl polis olunur?

Bütün bu koşulları yerine getirdikten sonra polis memurluğu sınavına başvuru yapabiliyor muyuz? Bu sorunun cevabı “evet”tir. Ancak, polis memurluğu sınavına başvuru hakkı kazanmış olunuyor sadece. Polis memuru olabilmek için üç farklı sınavdan başarıyla geçmek gerekiyor. Bu sınavlar birbirinden ayrı ayrı yapılmaktadır. Bunlar, yazılı, sözlü ve fizik, kondisyon sınavlarıdır.



4

Tabi bu sınavlara girebilmenin esas koşulu, başvuru yapan adayın öncelikle üniversite sınavında belirlenmiş baraj puanından yüksek bir puan kazanması gerekiyor. Bu puanı almış olan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı’nın zamanını açıkladığı ve yine kendisinin yapacağı sınava girmek zorundalar.



5

Sınav öncesinde oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Başvuru evraklarının eksiksiz olduğunu mutlaka çok dikkatli bir şekilde kontrol etmek gerekiyor. Şartlar ve evrakları tamamlayan her aday, gönül rahatlığı ile polis memurluğu sınavına girebilirler.



6

2022 polislik sınavı başvurusunda istenen evraklar nelerdir?

2022 polislik sınavı başvurusunda istenen evraklar nelerdir?

Koşullarınızın uygun olduğunu kesinleştirdikten sonra polislik başvurusu için Polis Akademisi’nin internet sayfası üzerinden yapılabilir. Polis Akademisinin https://www.pa.edu.tr/ adresinden adaylardan istenen evraklar tek tek belirtilmiş durumda.



7

Akademinin ilgili sayfasında istenen evraklar şöyle sıralanıyor: T.C. kimlik beyanı, Eksiksiz doldurulmuş sınav başvuru dilekçesi, Güncel bilgilerle doldurulmuş sağlık bilgi formu, Mezuniyet belgesi ve Biyometrik fotoğraftır.



8

Polislik eğitimi veren kaç kurum vardır?

Polislik eğitimi veren kaç kurum vardır?

Türkiye’de iç güvenlikçilik eğitim alanları ve türleri oldukça geniştir. Özellikle Nüfusun büyük çoğunluğun yaşadığı şehir ve kasabalarda görev yapan polisin eğitim çeşitliliği ve kalitesi de o düzeyde çeşitli ve yüksektir.



9

Türkiye’de polis memuru yetiştiren üç farklı okul ve kurum vardır. Bunlar; Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO)dur. Bu üç okulun da öğrenci alımı ile ilgili kriterleri birbirinden farklıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR