NASA'nın Astronot Adayı Deniz Burnham Kimdir?

Adana'da doğan Deniz Burnham NASA'nın astronot adaylarından biri oldu. Listede olduğu duyulduktan sonra gündeme gelen Deniz Burnham hayatı ve kariyeriyle merak konusu. Sizler için derledik.

07.12.2021-13:09 - (Son Güncelleme: 09.12.2021-12:44)

NASA yeni astronot adaylarını açıkladı. İsimler arasında Türk bir astronot da var. Adana doğumlu Deniz Burnham, NASA’nın astronotlarından biri. Peki Deniz Burnham kimdir? İşte detaylar…

DENİZ BURNHAM KİMDİR?

Adana İncirlik Hava Üssü’nde dünyaya gelen Deniz Burnham askeriyede görevli olan bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesinin mesleği sebebiyle sık sık yer değiştiren Burnham, uzun süredir Alaska’da yaşıyor. Paramotor, yamaç paraşütü, helikopter ve sabit kanatlı hava araçlarına kadar birçok aracı kullanabiliyor.

Kaliforniya Vanden Lisesi’nin ardından Kaliforniya Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümüne başlayan Burnham, 2017’de Güney Kaliforniya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaptı.

Bir mühendis olarak birçok alanda mesleğini yapan Deniz Burnham, sondaj projeleri, emisyon azaltma stratejileri ve enerji sektöründe çalıştı. Burnham, ailesi gibi askeri alanı seçerek ABD Donanması’nda bir teğmen olarak görev yapıyor.


12 BİN KİŞİ ARASINDAN SEÇİLDİ!

36 yaşında olan genç mühendis çeşitli yetenek sınavları ve tıbbi kontrollerden geçerek NASA'nın yeni astronot grubuna seçildi. ABD Adana Konsolosluğu, 12 bin aday arasından seçilen başarılı astronot adayı Deniz Burnham'ı tebrik etti.

Konsolosluk resmi sosyal medya hesabından Deniz Burnham'ı tebrik etti. Burnham'ı tebrik eden konsolosluk ayrıca onun eğitimi ve kariyerine dair bilgiler de paylaştı. Sosyal medyadan yazılan tebrikte Deniz Burnham'ın enerji endüstrisinde deneyimli bir lider olduğu söylendi.

DENİZ BURNHAM NASA’NIN ASTRONOT ADAYI!

Mühendis olarak görev yapan Deniz Burnham, askeri alanda da çalıştıktan ve başarı elde ettikten sonra yeni görevine doğru hazırlanmaya başlayacağını duyurdu. Deniz Burnham, NASA’nın astronot adaylarından biri oldu.

Deniz Burnham 10 astronot adayından biri oldu. Başarılı mühendis, 23. NASA Astronot Grubu listesinde yer alıyor. Listede sondaj mühendisi olarak geçen Deniz Burnham, 2022 yılının Ocak ayında eğitimlere başlayacak. Burnham’ın dolu dolu ve başarılı kariyerinde bir sonraki adımının ne olacağı merak ediliyor.


23. NASA ASTRONOT GRUBU NASIL SEÇİLDİ?

6 Aralık 2021 tarihinde ilan edilen listede altı erkek ve dört kadın yer alıyor. NASA toplamda 10 aday seçti. NASA, 2020 yılının Şubat ayında 23. Grubu oluşturduğunun bilgisini vermişti. 2020 yılının Mart ayına kadar astronot başvurularını almaya devam etti. Mühendislik, biyoloji ve fizik alanlarında en az yüksek lisans derecesi almış adayları kabul eden NASA, bilgisayar veya matematik alanlarında da seçim yaptığını duyurdu.

23. gruptan önceki gruplarda lisans derecesi yeterli oluyordu ancak yeni grup için yüksek lisans zorunlu tutuldu. Ayrıca ilk defa olarak adaylara 2 saatlik çevrimiçi bir değerlendirme yapıldı. Astronotluk için 12 binden fazla başvuru alındı.

NASA 23. Astronot Grubu daha önce duyurulacaktı ancak pandemi sebebiyle değerlendirmede yaşanan zorluklar duyuruyu geciktirdi. Geçen gün yayınlanan liste şöyle;

- Nichole Ayers : Hava Kuvvetleri Pilotu

- Marcos Berrios : Hava Kuvvetleri Helikopter Test Pilotu

- Christina Birch : Biyomühendis, Team USA Pist Bisikletçisi

- Deniz Burnham : Sondaj Mühendisi

- Luke Delaney : NASA Langley Araştırma Pilotu

- Andre Douglas : Uzay Sistemleri Mühendisi

- Jack Hathaway : Donanma Test Pilotu

- Anıl Menon : Medikal Direktör , SpaceX

- Christopher Williams : Tıbbi Fizikçi

- Jessica Wittner : Donanma Test Pilotu, Araştırma Mühendisi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal