NASA'nın 10 Milyar Bütçe İle Üretilen Dünyanın En Büyük Teleskobu Uzaya Fırlatıldı!

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA tarafından üretilen ve 10 milyar dolara mal olan dünyanın en büyük teleskobu olan James Webb, uzaya fırlatıldı. O anlar tüm dünyada canlı olarak yayınlandı.

25.12.2021-17:29 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-17:38)

Dünya’nın en büyük teleskobu James Webb’in uzaya fırlatılması günü merakla bekleniyordu. Çeşitli sebeplerden dolayı uzaya fırlatılması ertelenen James Webb, bugün tüm ülkelerde canlı yayınla uzaya fırlatıldığı gösterildi. 

Uzay ve Havacılık Ajansı tarafından üretilerek 10 milyar dolara mal olan teleskop James Webb, bugün Türkiye saatiyle 15.20’de canlı yayınla uzaya fırlatıldı. 

İLK HEDEF BAŞARILI ŞEKİLDE AYRILMASI

NASA tarafından üretilen teleskobun uzaya fırlatışı sonrası hayatta kalarak fırlatma aracından başarı bir şekilde ayrılması bekleniyor. 


DAHA ÖNCE TOPLANAMAYAN VERİLER TOPLAYACAK

Uzaya fırlatılan dünyanın en büyük teleskobu James Webb’in beklenen durumlarda başarı sağlaması durumunda daha önce hiç yapmadığı kadar veri toplamaya başlayacağı bildirildi. Öte yandan evreni teleskobun sahip olduğu araç ve yeteneklerle keşfetmeyi başaracağı açıklandı.  

DEFALARCA ERTELENMİŞTİ

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı NASA tarafından üretilen dünyanın en büyük teleskobu olan James Webb, Mart 2021 tarihinden bugüne kadar fırlatılışı çeşitli nedenlerden dolayı ertelenmişti. Bunun üzerine aralık ayı içinde gönderilmesi amacıyla hazırlıklar hızlandırılmıştı. Daha öncelerinde James Webb isimli teleskobunu rokete bağlayan iletişim kablolarında görülen bir arıza nedeniyle iki gün ertelenerek bu çalışmalar nedeniyle de 4 gün daha uzamıştı. NASA yetkileri, durumla ilgili verdiği bilgide roket ve teleskobun iyi olduğunu bildirmişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal