NASA’dan deprem bölgesine destek: Finder teknolojisi enkaz çalışmaları için devrede

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden sonra halen devam eden arama kurtarma çalışmalarına NASA da destek sağladı.

16.02.2023-08:57 - (Son Güncelleme: 16.02.2023-17:55) NASA’dan deprem bölgesine destek: Finder teknolojisi enkaz çalışmaları için devrede

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında devam eden arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için Finder teknolojisini devreye soktu. Enkaz altındaki insanların tespit edilmesini sağlayan teknoloji Türkiye’de ilk kez kullanılmış oldu.

NASA’dan deprem bölgesine destek

İHA’da yer alan habere göre; ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından NASA'nın yan ürünü FINDER teknolojisinin Türkiye'de de kullanıldığı açıkladı.

NASA Finder Teknolojisi

Türkiye'de meydana gelen ve Suriye'de de hissedilen depremlerde ilk yardım ekiplerinin enkaz altında kalan kişileri tespit etmesi için kullanılan FINDER cihazları, Florida'daki SpecOps şirketi tarafından Türkiye'ye gönderildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal