NASA ve SpaceX Ortaklığında Dört Astronot Uzaya Gönderilecek

NASA ve SpaceX, Crew-2 görevi kapsamında, dört astronotu 6 aylık araştırma için uzaya gönderiyor.

23.04.2021-13:16 - (Son Güncelleme: 23.04.2021-14:26) NASA ve SpaceX Ortaklığında Dört Astronot Uzaya Gönderilecek

NASA yeni uçuşları için SpaceX ile bir iş birliğine gitmişti. Elon Musk’a ait SpaceX şirketi, NASA gibi bir devlet kurumu ile ilk kez ortaklık kurdu.

Musk'ın Twitter hesabı üzerinden duyurduğu ortaklık sonrası, NASA astronotları Shane Kimbrough ve Megan McArthur, JAXA (Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı) astronotu Akihiko Hoshide ve ESA (Avrupa Uzay Ajansı) astronotu Thomas Pesquet, Crew Dragon Endeavour uzay aracına binecek.

6 AY YÖRÜNGEDE KALACAKLAR

Astronotlar, Launch Complex 39A'dan SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılacak olan Crew Dragon uzay aracında altı aylık bir bilim görevi için Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek.

Crew-2 görevinin bugün Türkiye saatiyle yaklaşık 12.00/13.00 arasında gerçekleşmesi bekleniyor. Dünyanın yaklaşık 400 km yukarısında yer alan uzay istasyonu 24 saatlik yolculuğuna normalde perşembe günü başlayacaktı ancak olumsuz hava koşulları sebebiyle cuma gününe ertelendi.

Sonbaharda Dünya'ya dönmeden önce yörüngedeki araştırma platformunda bilim deneyleri ve bakım yapmak için yaklaşık altı ay geçirmeleri bekleniyor. Crew 2'nin pilotu McArthur, Crew Dragon'un ilk kadın pilotu ve diğer ekip üyeleriyle SpaceX kapsülüne binen ikinci kişi olarak tarih yazacak.

Sabah erken saatlerde başlayan çalışmalar Türkiye saati ile öğlen ve öğleden sonra sona eriyor. Uçuş için uzun bir süredir çalışmalar sürüyor ve nihayet bugün uçuş gerçekleşiyor.

TARİHİ AN CANLI YAYINLANIYOR

SpaceX YouTube hesabı üzerinden bu tarihi anı paylaşıyor. Canlı yayını anlık olarak 70 bin kişi izliyor ve Crew-2 bu noktada istasyonun ikinci görevi.

Nefeslerin tutulduğu ve bu tarihi ana tanıklık etmek isteyen yüzbinlerce insan bulunuyor. SpaceX'in ilk görevi de oldukça merak çekmişti. 

SPACEX’İN İLK RESMİ GÖREVİ BAŞARILIYDI

SpaceX Crew Dragon, İlk Operasyonel Uçuşu İçin 4 Astronotu dünya dışına yollamıştı. İlk resmi görevinde başarılı bir sonuç ortaya koyan SpaceX, Elon Musk'ın yüzünü güldürmüştü.

Crew-1 görevinde de dört astronot görevdeydi ve yine bir kadın astronot bulunuyordu. Crew Dragon tarafından gerçekleştirilen görev ilk gerçek uzun süreli görevi olmuştu. 

FIRLATMA SONRASI ROKET GERİ DÖNMÜŞTÜ

NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Crew Dragon kapsülü, içerisindeki mürettebatın hiçbir müdahalesine gerek kalmadan otomatik bir şekilde ISS'e bağlandı. Crew Dragon'u uzaya taşıyan Falcon 9 roketi, fırlatma tamamlandıktan sonra Atlantik Okyanusu'ndaki iniş rampasına başarıyla geri dönmüştü.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal