NASA duyurdu! 20 yıldır kimse yaklaşamamıştı..

NASA, Jüpiter'in Uydusu Io'nun bugüne kadar çekilmiş en yakın görüntüsünü yakaladı. Juno, Jüpiter'in uydusunun bin 500 km üzerinde uçtuğunu bildirdi.

04.01.2024-09:30 - (Son Güncelleme: 04.01.2024-18:04) NASA duyurdu! 20 yıldır kimse yaklaşamamıştı..

NASA'nın Juno uzay aracı, Jüpiter'i incelemek amacıyla 5 Ağustos 2011'de Dünya'dan fırlatıldı. 4 Temmuz 2016'da gaz devinin yörüngesine girdi ve o zamandan bu yana, Jüpiter'in atmosferi ve iç kısmı ile uyduları hakkında veri topladı. Juno uzay aracı, Jüpiter'in uydusu Io'ya 20 yıldan fazla bir süredir herhangi bir uzay aracının ulaşamadığı kadar yaklaştı. NASA, Juno'nun Jüpiter'in uydusunun bin 500 km üzerinde uçtuğunu duyurdu. Uzay aracının renkli görüntüler çeken JunoCam cihazı, Güneş sistemimizdeki volkanik açıdan en aktif gezegen gövdesi olan Io'nun altı fotoğrafını çekti.


“Io hakkındaki en büyük veri toplandı”

TRT Haber'in Sciencealert'a dayandırdığı haberde; Juno'nun bilimsel araçlarının, uçuş sırasında Io hakkında büyük miktarda ek veri toplaması bekleniyor. Juno'nun baş araştırmacısı Scott Bolton yaptığı açıklamada, "Juno bilim ekibi, bu uçuştan elde edilen verileri önceki gözlemlerimizle birleştirerek, Io'nun yanardağlarının Nasıl değiştiğini inceliyor. Ne sıklıkta patladıklarını, ne kadar parlak ve sıcak olduklarını, lav akışının şeklinin nasıl değiştiğini ve Io'nun aktivitesinin Jüpiter'in manyetosferindeki yüklü parçacıkların akışıyla nasıl bağlantılı olduğunu arıyoruz." dedi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal