NASA ABD’den İlk Kez İnsanlı Roket Fırlatacak

ABD’de bulunan Ulusal Uzay Ajansı NASA, yaklaşık 10 yıl aradan sonra ilk kez, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) ülke üzerinden astronot gönderecek.

20.04.2020-10:07 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-10:30)

Kuruluşun yetkililerinden yapılan açıklamaya göre yörüngeye insanlı fırlatma kapasitesine ulaşıldı. Bu yılın mayıs ayında iki astronot taşıyacak bir mekik Uluslararası Uzay İstasyonu’na fırlatılacak.

NASA tarafından cuma günü düzenlenen basın açıklamasında, "SpaceX, astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken’i ISS’e ulaştırmak üzere Mayıs 27’de, Florida’nın Kennedy Uzay Merkezinden bir fırlatma gerçekleştirecektir." denildi.

Söz konusu açıklamada, NASA’nın, uzay mekiği programını 2011 yılında askıya almasının ardından ilk kez Amerikan topraklarından içinde astronot bulunan bir roketin dünya yörüngesine fırlatılacağı belirtildi.

Diğer taraftan bundan 18 yıl önce kurularak çalışmalarına başlayan SpaceX’de uzay konusunda ABD’de çalışmalar yapan diğer şirket olarak yine bu yıl ilk insanlı uçuş misyonunu gerçekleştirmeyi planlıyor.

2011 yılından bu yana, Rusya Uluslararası Uzay İstasyonuna insanlı mekik fırlatabilen tek ülke olma özelliğini elinde bulunduruyor. Rusya istasyona olan uçuşlarını Sovyetler Birliği döneminde inşa edilen Kazakistan’daki uzay üssünden gerçekleştiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal