Nas coin nedir? Nebulas coin projesi ve yol haritası

Kripto para piyasasında yer alan coinleri hareketliliği bitmiyor. Gündemde merak edilen kripto para birimi Nebulas Coin oldu. Nebulas coin nedir? NAS coin alım-satımı nasıl yapılır? NAS coinin geleceği nasıl? Gibi pek çok soru gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İşte Nenulas coin (NAS) hakkında merak edilenler…

05.05.2022-00:33 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-00:33) Nas coin nedir? Nebulas coin projesi ve yol haritası

Nebulas coin, yeni oluşturulan bir projenin eseri olarak kripto para piyasasına giriş yaptı. Kripto para piyasasında köklü coinler gibi yeni oluşturulan coin projeleri de kendini göstermektedir. Bunlardan biri olarak da Nebulas coin öne çıkmaktadır. NEbulas coinin projesini hazırlayan ekip, kendi kendine gelişen bir blok zincir hazırlama hedefindedir.

Nebulas- NAS coin, 0.181609 dolardan işlem görmektedir. Yeni bir proje olarak ortaya çıkan NAS coinin piyasa değer sıralamasındaki yeri 1192. sıradadır. Piyasa değeri 8,249,524 dolar olan coinin, 24 saatlik hacmi 1,110,424 dolardır. Yeni bir proje olmasına rağmen piyasaya hızlı bir giriş yapan Nas, CoinGecko’nun desteğini almaktadır.

Nebulas Coin (NAS)

Nebulas, merkezi bulunmayan bir platform çerçevesinde, teşvik temelli hareket eden ve kendi kendini geliştirmeye odaklı bir blok zincir sistemidir. Singapur’da 2017 yılında kurulan Nebulas IO Vakfı tarafından yapılan projeler arasında, arama motoru ve yükseltilebilir akıllı sözleşme yetenekleri bulunuyor. Hal böyle olunca Nebulas, kripto dünyasında ‘Yeni Google’ olarak anılıyor. Birbirlerinden farklı alanlarda kullanılan bu iki platformun birbirlerine benzetilmesi dikkat çekti. Google, internet üzerinden anlık olarak bilgilere ulaşmayı sağlamak için kullanılır. Bunun yanı sıra Nebulas, merkezi bulunmayan uygulamalar (DApp’ler), akıllı sözleşmeler ve kullanıcının blok zincir varlıkları arasındaki aramaları merkez alır. Nebulas (NAS) coini bir ERC20 coinidir. Mart ayında ana ağa geçmeyi planlayan coin, Ethereum blok zincirinden farklı olarak Nebulas zincirini kullanacak.

Nebulas’ın misyonunda, yüksek düzeyli özgürlük anlayışı ve eşitlik içinde daha iyi bir hayat mottosu olduğu ileri sürülür. Nebulas blok zinciri; Google, Amazon ve Facebook gibi önde gelen firmaların verilere ulaşma ve onları analiz etme imkanlarını elinden alarak, kamu verilerinin özele dönüştürülmesini amaçlıyor.

Kripto para

Nebulas’ın Temel Özellikleri

Nebulas Rank (NR): Evrensel bir blockchain değer ölçüsüdür.

Nebulas Force (NF): Blok zincirinin piyasa taleplerine adapte olmasını sağlayarak çatallanmayı engeller.

Geliştirici Teşvik Protokolü (DIP)/ Adanmışlık Kanıtı (PoD): Bu sistem geliştiricilere katkı sağladığı için NAS’ı ödüllendirmiştir. Bu sistem geliştiricilerin çıkarını düşünür.

Arama Motoru: Kullanıcılara geniş bir çerçevede istediklerine ulaşma imkanı sağlar.

Lightning Network Wallet: Yıldırım ağı etkin olan herhangi bir coin ile NAS’ın takas edilmesini sağlar.

Nebulas çalışma sistemi

Nebulas, açık kaynaklı algoritmalar, doğrulanabilir bilgiler ve dağıtılmış veri depolarıyla birlikte merkezi olmayan bir sistemdir. Nebulas web sitesinin basitleştirilmiş teknoloji bölümü, teknolojisinin üç temel özelliğinden yararlanır.

Nebulas Rank (NR): Açık kaynak, kullanıcılar arasındaki etkileşimi temel alan sıralama algoritmasıdır. NR birçok farklı varlığı sıralar.

Nebulas Force (NF): Nebulas blok zincirini üzerine kurulu uygulamalarını, kendi kendine gelişmesini sağlar.

Geliştirici Teşvik Protokolü (DIP): DApp oluşturmayı motive etmek olumlu geri bildirim sağlar.

Nebulas, kurucusu ve CEO’su Hitter Xu’nun da aralarında olduğu 14 çekirdek üyeden oluşan uluslararası bir ekip tarafından oluşturulmuştur. Hitter Xu, 2013 yılında BitsClub’ı (Çin’deki ilk Blockchain topluluğu) ve ICO 365’i kurmuştur. Xu ayrıca, kripto fonları şirketi FBG sermayesini kurdu, Alibaba finans kolunu yönetti ve Google’ın Arama ve Dolandırıcılıkla Mücadele ekibine destek oldu.

Nebulas’ın kurucu ortakları arasında Robin Zhong ve Aero Wang bulunmaktadır. Zhong, Ant Financial’ın Blockchain Platformunun orijinal bir mimarı ve Chinas’ın ilk blockchain destek platformu Tongxinclub’ın kurucusudur.

Wang, Antshares’i (NEO) Xu ile birlikte kuran, blok zinciri endüstrisinde etkili bir girişimcidir. Ekiplerin mühendislik başkanı Duran Liu, hem Google’da hem de FreeWheel’de eski bir kıdemli yazılım mühendisi olarak görev aldı. Ayrıca IBM’de eski bir yazılım mühendisi olarak görev yaptı.

Edith Yeung, Chris McCann ve Evan Cheng, projenin danışmanları olmakta birlikte iş/blockchain topluluklarının önde gelen isimlerindendir. McCann, Greylock Partners’ta topluluk programını kurmuştur. McCann, Stanford Üniversitesi’ndeki Thiel Bursu’nun ilk danışmanlarındandır ve StartupDigest’in kurucuları arasında yer alır.

Cheng, Facebook’ta bir mühendislik direktörü olarak Apple’da 10 yıllık bir geliştirme kariyerine sahiptir. Bilgisayar bilimine katkıları nedeniyle ACM Yazılım Sistemi Ödülü’ne layık görülmüştür.

NAS Coin yol haritası

Nebulas, blockchain endüstrisindeki güçlü bir yere sahiptir. Nebulas projesi blok zincir içindeki eksikliklere eğilir. Bunlardan 3 başlık öne çıkmaktadır. Bunlar; evrensel bir değer ölçüsünün olmaması, sistem yükseltmelerinin yetersizliği ve kullanıcı deneyimini destekleyecek iyi bir ekosistemin bulunmaması.

Nebulas, teknik incelemede vaat edilenleri yapmayı planlıyorsa iddialı bir proje olarak öne çıkmaktadır.

NAS Coin fiyatları

Güncel verilere göre 1 NAS, 2,77 TL’den işlem görmektedir. NAS coin fiyatında 24 saat içinde yüzde 1.19’luk değişim olmuştur. NAS coinin son 24 saat içindeki işlem hacmi 714,801 dolarken, toplam piyasa değeri ise 8,488,181 dolar seviyelerinde dolaşmaktadır.

Güncel verilere göre 1 NAS Coin, 0.186283 dolardan işlem görmektedir. 2022 yılı Mart ayından itibaren NAS Coin rekor kırarak 16.64 dolar seviyesine ulaştı. Zirvesi 16 dolar olan NAS coinin yılın en düşük seviyesi ise 0.1694 dolardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal