28.06.2022-14:23 (Son Güncelleme:28.06.2022-08:02)


1

Hayat hikayesi

Hayat hikayesi

Dünyanın En Uzun Adamının yürek burkan hikayesi.



2

Eğitim hayatı

Eğitim hayatı

Robert, 8 yaşına geldiğinde artık okula gitmesi gerekiyordu. Ancak 8 yaşındaki Robert'ın boyu 1.83 metre ve kilosu 77'ydi. 8 yaşında boyu babasını geçen Robert, okul sıralarına sığmıyordu.



3

Okuldaki zorlukları

Okuldaki zorlukları

Okulda zorluk çekmemesi adına ona özel bir sıra yaptırılmıştı ama okulda diğer çocuklar ondan korktuğu için kimse onunla konuşmuyordu. Okulda zor zamanlar geçiren Robert 13 yaşında boyu 2.24 metreye ulaşmıştı. Robert katıldığı izcilik kulübü nedeniyle ‘Dünyanın En Uzun İzcisi’ unvanına sahip oldu.



4

Dünyanın en uzun insanı

Dünyanın en uzun insanı

Bu unvan hayatının ilerleyen yıllarında ‘Dünyanın En Uzun İnsanı’ söylemiyle yer değiştirdi. Sakin ve yumuşak başlı kişiliğinden dolayı Robert’a ‘Nazik Dev’ lakabı uygun görüldü. Ellerinin gereğinden fazla büyümesi hobilerini etkileyene kadar fotoğraf çekmeye ve gitar çalmaya devam etti. Robert'in hayatını etkileyen bu önlemez büyümesinin nedenin aslında sahip olduğu hastalık olduğu öğrenildi. Robert'in hipofiz bezinin aşırı derece etkin olması nedeniyle bu olağan dışı durum yaşanıyordu.



5

2.59 metreyle rekor kırdı

2.59 metreyle rekor kırdı

1937 yılına gelindiğinde Robert'ın boyu 2.59 metreye ulaştı ve ‘Dünyanın En Uzun Adamı’ rekorunu kırdı. Liseden mezun olduktan sonra ise Ringling Kardeşler Sirki ile birlikte turneye çıktı.



6

Yürümekte zorluk çekiyordu

Yürümekte zorluk çekiyordu

47 cm ayaklarına özel olarak ücretsiz ayakkabı sağlayan 'Uluslararası Ayakkabı Şirketi'nin tanıtımını yapmak için ülkeyi baştan sona dolaştı. Bacak ve ayaklarındaki hissizlikten dolayı sıkıntı çeken Robert büyüdükçe, yürüyebilmek için bacak destekleyicilerine ve bastona ihtiyaç duymaya başladı.



7

Hayatını kaybetti

Hayatını kaybetti

Robert 15 Temmuz 1940 tarihinde 22 yaşında hayatını kaybetti. 18 gün önce doktorlar boyunu 2.72 metre olarak ölçtü. Robert memleketine defnedildi ve 453 kilogram ağırlığındaki tabutu 8 kişi tarafından taşındı.



8

Bronz heykeli

Bronz heykeli

Robert Wadlow'un gerçek boyutuna uygun bronz heykeli, onu onurlandıracak şekilde hala memleketi Alton'da yükseliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR