Narenciye Sektöründen 2 Ayda 228 Milyon Dolarlık Dış Satım

Bu senenin ocak-şubat dönemindeki narenciye dış satımının 228 milyon dolar olduğunu belirtildi.

19.03.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-11:41) Narenciye Sektöründen 2 Ayda 228 Milyon Dolarlık Dış Satım
Bu senenin ocak-şubat dönemindeki narenciye dış satımının 228 milyon dolar olduğunu belirtildi.

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz'ın açıklamasında, yaş sebze meyve gerekesinimi içerisinde narenciyenin ciddi bir paya sahip olduğunu belirtti.

Narenciye ihracatında ciddi gelişmelerin yaşandığını belirten Kaçmaz, "Geçen yılın ocak-şubat aylarında 399 bin ton narenciye ihracatı karşılığında 170 milyon dolar, bu yılın aynı döneminde ise 442 bin ton karşılığında 228 milyon dolar gelir elde ettik." diye konuştu.

Kaçmaz, gelişmelerin sektör temsilcilerini mutlu ettiğini ifade ederek, bu senenin ilk iki ayında Avrupa ülkelerine dış satımın da arttığını dile getirdi.

Üründeki kalitenin dış satıma yansıdığını belirten Kaçmaz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Avrupa ülkelerine ihracat olumlu yönde devam ediyor. Polonya'ya geçen yıl 8 bin ton, bu yıl 16 bin ton ihracat gerçekleşmiştir. Almanya'ya 3 bin ton olan ihracatımız 5 bin tonun üzerinde oldu. Ürün bazında ise mandalina, portakal ve greyfurt ihracatında artış mevcut. Son iki yılda en çok ihracatın Rusya, Ukrayna, Irak, Romanya ve Polonya'ya yapıldı. Üreticilerimiz dünyanın istediği ölçekte ve kalitede üretim yapıyor. Önümüzdeki yıllarda bu rakamların giderek artacağını görmekteyiz çünkü ürünlerimize talepler geliyor."

Kaçmaz, ihracatta yeni pazar arayışlarının sürdüğünü ifadelerine ekledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal