Napoli'ye Büyük Tepki!

Coronavirüs salgınını en yoğun şeklide hisseden İtalya'da Napoli'nin 25 Mart'ta idmanlara başlayacağının duyulmasına büyük tepki gösterildi.

21.03.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-12:58) Napoli'ye Büyük Tepki!

Çin'in Wuhan şehrinden bütün dünyaya yayılan ve salgının zararlarını en şiddetli yaşayan ülke olan İtalya'da Napoli’ye gözler çevrildi gündeme oturdu. İtalyan kulüp bütün eleştirilere rağmen 25 Mart'ta idmanlara başlama kararını iptal etmedi. Avrupa’da yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle 4 bin 32 yaşamını yitirdiği, 37 bin 860 kişinin tedavisinin sürdüğü İtalya’da Napoli'ye büyük tepki geldi! İtalyan futbol camiası, salgına karşı tek yürek olurken Napoli'nin kulübünün başkanı Aurelio De Laurentiis'in idmanlara başlama isteğindeki ısrarı gündemde yerini aldı.

İtalyan Futbolcular Sendikası da konuyla alakalı olarak bir açıklama yaptı ve bu olayı "tehlikeli" olarak adlandırdı. Napoli'nin ise kararını sürdürdüğünü ve 25 Mart tarihinde sahalara çıkacağını İtalyan medyasında yer aldı. Yine İtalyan basınında yapılan haberlere göre, bazı yetkililer 23 ile 28 Mart arasında coronavirüsün bulaştığı insan sayısının zirveye çıkmasını tahmin ediyor.

İtalya Başbakan’ı Giuseppe Conte, 9 Mart'ta imzaladığı kararnameyle, yurt çapında serbest ulaşımı yasaklayan, evden zorunlu durumlar haricinde çıkışları kısıtlayan sıkı karantina önlemlerini uygulamaya geçirmiş, ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteleri, bütün sportif faaliyetleri 3 Nisan’a kadar durdurma kararı almıştı. Coronavirüsden ötürü 4 bin 32 kişinin hayatını kaybettiği İtalya’da, 37 bin 860 kişi tedavi görmekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal