Nanoteknoloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Türkiye’deki yeni bölümlerden birisi olan Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünün DGS 2022 taban puanları önlisans öğrencilerinin gündemini meşgul ediyor. Nanoteknoloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

06.06.2022-14:36 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-14:36) Nanoteknoloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Son yılların gelişen sektörlerinden birisi olan nanoteknoloji alanında Türkiye’de son zamanlarda eğitim alanında önemli adımlar atılıyor. Nanoteknoloji alanında donanımlı bireyler yetiştirme amacı güden Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünün DGS 2022 taban puanları önlisans öğrencilerinin gündemini meşgul ediyor. Nanoteknoloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanlarını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor.

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü nedir?

Nanoteknoloji maddenin atomik ve moleküler seviyelerde kontrolüdür. İlk ortaya çıktığı günden itibaren büyümeye ve gelişmeye devam eden nanoteknoloji, insanlar için birçok iş imkanı da oluşturmaktadır.

Nanoteknoloji Mühendisliği maddenin en küçük yapı taşları üzerine çalışmalar yapan bir bilim dalıdır. Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünün amacı maddenin en küçük yapı taşları üzerine araştırmalar ve projeler yürütebilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Nanoteknoloj

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümün tercih etmeyi düşünen aday öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, planlı, düzenli, mühendislik, atom gibi kavramlara ve sektörlere karşı ilgili ve özellik sahibi olması beklenir.

Nanoteknoloji Mühendisliği bölümünde öğrencilere 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Bölümden mezun olabilmek öğrenciler 240 AKTS kotasını doldurmaları ve mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Nanoteknoloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)

Fakülte: Mühendislik Fakültesi

Bölüm: Nanoteknoloji Mühendisliği (İngilizce)

Puan: SAY

Kontenjan: 2

Yer: 2

Taban Puan: 252,41077

Tavan Puan: 261,01739


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal