Namaza giden çocuklara ödül! Cumhuriyet ve Sözcü durumdan rahatsız oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, milli ve manevi değerlere bağlılığın artırılması için 40 gün boyunca sabah namazına gidecek olan çocuklara ödül verilecek. İşte haberin detayları...

27.05.2022-17:03 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-17:37) Namaza giden çocuklara ödül! Cumhuriyet ve Sözcü durumdan rahatsız oldu

Çocukları camiyle buluşturacak olan ve “Güle Oynaya Camiye Gel” adı verilmiş olan proje için hazırlanan protokol, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Konya İl Müftülüğü arasında imzalandı.

Camiler çocuklarla cıvıl cıvıl olacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, camiyi merkeze alan böyle önemli projeyi uygulamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek hazırlanan projenin ayrıntıları hakkında ise şunları kaydetti: “7-14 yaş aralığındaki kız-erkek bütün çocuklarımızdan 18-25 Haziran tarihleri arasında nüfus cüzdan fotokopileriyle birlikte mahalle camilerine giderek kayıt olmalarını istiyoruz. Hocalarımız kayıtlarını yapacaklar, sonra bizler kayıtları toplayacağız ve sayıyı belirleyeceğiz. 1 Temmuz itibariyle de süreç başlamış olacak. 30 Ağustos’ta tamamlanacak projede 40 gün sabah namazına gidecek çocuklarımız için hocalarımız bir kayıt tutacak. 

Çok sayıda katılım olmasını arzu ediyoruz. Çünkü Konya belde-i muhayyeredir, Anadolu’nun kalbinde Selçuklu başkentidir. Çocuklarımızın böyle bir proje ile camiye devamını sağlıyor olmak bizim için büyük bir mutluluk. Gösterdiği hassasiyet dolayısıyla İl Müftümüze ve cami imamlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Camilerimizin sabah namazında çocuk sesi ile yankılanması hepimizin özlemidir. İnşallah Konya’nın camileri bu yaz tatilinde çocuklarımızın neşesi ve koşturmacası ile cıvıl cıvıl hale gelecek.” diye söyledi.


Proje milli ve manevi değerlere bağlılığı artıracak 

7-14 yaş arasında tüm Konyalı kız ve erkek çocukların katılım gösterebileceği projeye başvurular 18-25 Haziran tarihleri arasında başlayacaktır. Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde 40 gün boyunca camiye sabah namazına katılan çocuklar bisiklet ile ödüllendirilecektir. 

Çocuklarımıza güzel hasletlerin kazandırılmasını sağlayacak 

Bu güzel olayla ilgili Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, böylesine anlamlı ve önemli projeye öncülük ettiği için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olan Uğur İbrahim Altay’a teşekkürlerini ileterek, “Camilerimiz birlik ve beraberlik içerisinde yürümemizde, ailemizin güçlü bir şekilde devam etmesinde, gariplerimizin, fakir fukaramızın, problemi olan insanlardan haberdar olmamızda çok önemlidir. Bu projeyle çocuklarımıza cami sevgisinin aşılanması, çocuklarımızın camiye gelmesine özendirilmesi ve çocuklarımıza güzel ahlakın, helal kazanmanın ve yine merhamet gibi pek çok güzel hasletlerin kazandırılması sağlanacak” diye söyledi. 

Cumhuriyet ve Sözcü’nün duruma yönelik manipülatif manşeti

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklara ilişkin bu çalışmasını Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinin internet sitesinde farklı şekilde ele almıştır. İki site de resmen bu çalışmayı "Borçlu AKP'li belediye sabah namazına giden çocuklara 40 bin bisiklet hediye edecek" manşeti ile vermiştir.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal