Namaz Odası Dekorasyonları

Namaz odası nasıl olmalıdır? Namaz odası dekorasyonları nasıl olmalıdır? Namaz odasın da nelere dikkat edilmelidir Namaz odasın da bulunmaması gerekenler nelerdir? İbadetinizi gerçekleştirdiğiniz bu alanın en doğru şekil de kullanılmasına dikkat edilmeli gereksiz bir ok şeyden kaçınılmalıdır.

15.06.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:49) Namaz Odası Dekorasyonları
Namaz Odası Dekorasyonları Nasıl Olmalıdır?
İbadetimizi gerçekleştirdiğimiz bu alan tamamen doğru dizayn edilmelidir. Gereksiz eşya kullanımdan kaçınılmalı, iç açıcı ve ferah olmasına dikkat edilmelidir. Namaz odası dekorasyonu asıl olmalıdır, sorusunu soruyorsanız, namaz odası ibadet edilen kulun rabbiyle baş başa kaldığı yerdir. Bu yüzden namaz odası için aşırı lüksten, eşyadan, dekorlardan, aksesuarlardan canlı sayılabilecek çizim ve karikatürlerden uzak durulmalıdır.
Seccade, tesbih ve Kuran- ı Kerimin olması yeterlidir. Bu üç temel eşya namaz odası için gerekli olan eşyadır. Bunun dışın da de namaz odanız da herhangi bir eşya ya gerek yoktur. İbadetinizin gerçekleştiği bu odayı sık sık temiz tutmaya dikkat etmelisiniz. Eğer vaktinizin çoğunu bu oda da geçiriyorsanız Kur'an-Kerim kitaplarını ve ilim kitaplarınızı bu oda da muhafaza etmek için odanıza bir kitaplık yaptırabilirsiniz. Ayrıca seccadelerinizi, namaz kıyafetlerinizi, tesbihinizi koyacak eşyalarınızı muhafaza edecek şık, gösterişli olmayan kullanışlı bir dolap koyabilirsiniz. Namaz odanız da en çok dikkat etmeniz gereken alan kıbledir. Kıblenizi doğru bir şekil de hesaplayarak namaz odanızı seçmeli, dekorasyonunuzu buna göre yapmalısınız. Eğer eviniz de böyle bir odaya sahip değilseniz de evinizin müsait, güneş alan bir bölümünü hazır olarak alabileceğiniz bir bölme ile ayırabilir kendinize ait bir namaz odası yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek ile uygun bir perde ile etrafını çevreleyebilir bölme gibi kullanarak kendi namaz odası dekorasyonunuzu yapabilirsiniz.
Namaz Odası Dekorasyonun da Neden Aksesuar Olmaz?
Namaz odasın da duvarınız da saat bulundurabilirsiniz onun dışın da hiçbir dekor ürününe ve aksesuara yer yoktur. Bunun sebebi insanlığın var oluşundan bu zamana kadar kediye, köpeğe, ineğe, canlı olmayan varlıklara ve figürlere taparak putperestliği benimsemişlerdir. İşte bu yüzden namaz kılan kişiye yakın olacak şekil de sağın da, solun da, önün de, tavana asılı, canlı sağılabilecek şekiller ve çizimler mekruh olduğundan namaz odasında her hangi bir aksesuar bulunamaz. Canlı sayılmayacak ve üzerine tapılmayan güneş, ay, ağaç gibi çizimlerin olması mekruh değildir. Fakat olması da uygun değildir. Namaz kılan kişinin dikkati dağılacağı düşünüldüğünden namaz odası dekorasyonu tamamen sadelikten yana olarak dizayn edilmelidir. Bu şekil de dizayn edilen namaz odası en doğru şekil de dekore edilmiştir. Aşırıya kaçılmayan ve temel olarak gerekli olan eşyalarla hazırlanan bu oda gösterişten uzak, maliyeti sıfır ev de kendi imkanlarınızla bile hazırlayıp dekore edeceğiniz, ibadetinizi gerçekleştirirken rahatsız olmayacağınız ve dikkatinizin dağılmadan en iyi şekil de ibadetinizi tamamlayacağınız bir alan oluşturabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal