Nakil yoluyla atama nedir, nasıl yapılır? Nakil yoluyla atama konusunda bilgiler

Açıktan atama yöntemine benzer bir atanma şekli olan nakil yoluyla atama konusunda araştırma yapanların sayısı artıyor. Peki Nakil yoluyla atama nedir, nasıl yapılır? İşte Nakil yoluyla atama konusunda bilgiler...

26.06.2022-00:20 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-00:20) Nakil yoluyla atama nedir, nasıl yapılır? Nakil yoluyla atama konusunda bilgiler

Devlet kurumlarında kamu personeli olarak görev alan vatandaşlar çeşitli sebeplerden dolayı bir kurumdan farklı bir devlet kurumuna geçiş yapmak isteyebiliyor. Açıktan atama yöntemiyle benzer özelliklere sahip olan nakil yoluyla atama yöntemi konusunda pek çok insanın araştırmaları devam ediyor. Açıktan atama yöntemine benzer bir atanma şekli olan nakil yoluyla atama konusunda araştırma yapanların sayısı artıyor. Nakil yoluyla atama konusunda bilgiler edinmek isteyenler arama motorlarının sağladığı avantajla araştırmalarına devam ediyor. Peki Nakil yoluyla atama nedir, nasıl yapılır?

Nakil yoluyla atama nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre bir devlet kurumunda kamu personeli olarak görev alan kişiler nakil yolu ile farklı bir devlet kurumuna atanabilmektedir. Bunun için devlet memurlarının bulundukları sınıf göz önünde tutulur ve buna göre nakil işlemi gerçekleştirilir.

Nakil yoluyla atama

Nakil yoluyla atanmak isteyen kişilerin bulundukları kademe ile atanmak istedikleri kademe arasında en fazla 3 derece fark olması gerekmektedir. Bunun yanında kişi bulunduğu kıdemden daha aşağıda bir derecedeki memuriyete de transfer olabilir. 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 2. maddesinde düzenlenmiş olan nakil yoluyla atama hükmü devlet memurlarının bütün faydalarının gözetilmesi amacıyla düzenlenmiş ve yürürlüğe sokulmuştur. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal