Naci Görür İzmir'deki büyük tehlikeyi açıkladı: Bunlar deprem üretirse İzmir’i felç eder

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'deki yaptığı konuşmada şehrin deprem tehlikesini açıkladı. Görür, şehirdeki faylar hakkında "Bunların her biri 7 ve üzerinde deprem üretebilir. Bunlar deprem üretirse İzmir'i felç eder" dedi. İşte detaylar...

11.03.2024-18:25 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-18:25)

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Deprem ve Dirençli Kentler" söyleşisine katıldı.

“Bunlar deprem üretirse İzmir’i felç eder”

Konuşmasında İzmir’in depreme hazırlıklı olması için çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Görür, şehre yaklaşan tehdidi de açıkladı; “İzmir'de sadece deniz içinde değil her yerde faylar var. Bunların her biri 7 ve üzerinde deprem üretebilir. Bunlar deprem üretirse İzmir'i felç eder. 120-130 insan vefatı ile kurtulamaz bu kent. Mümkün değil. Bu fayların hepsi gerçek, tespit edilmiş, canlı ve her birinin büyük deprem üretme kapasitesi var. Ne Zaman, nasıl, ne büyüklükte bilmiyoruz. Bundan daha büyük aymazlık olur mu? İzmir'i tehdit eden faylar kuzu gibi oturuyor, biz bunların özelliklerini bilmiyoruz. Sisam'da deprem oldu gördünüz, 70-80 kilometre uzakta. Allah korusun bir de İzmir fayı devreye girse o körfez boyunca hiçbir bina kalmaz” dedi.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal