MYK nedir, ne demek? MYK belgesi ne işe yarar, nasıl alınır? E-Devlet MYK belgesi sorgulama

Pek çok farklı kavramın kısaltılmış hali olan MYK’nın belge olarak karşılığının ne olduğu sorusu yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki MYK nedir, ne demek? MYK belgesi ne işe yarar, nasıl alınır? İşte E-Devlet MYK belgesi sorgulama...

30.03.2023-16:43 - (Son Güncelleme: 30.03.2023-16:43)

Çok sayıda kavramın kısaltılmış hali olan MYK’nın açılımı Mesleki Yeterlilik Kurumu’dur. Türkiye Yeterlilik Sistemi’nin bir parçası olarak bilinen MYK’nın belgesine sahip olmak isteyenler yapmaları ve karşılamaları gerekenlerin öğrenmek için internet üzerinden yoğun bir araştırma yürütüyor. Peki MYK nedir, ne demek? MYK belgesi ne işe yarar, nasıl alınır?

MYK nedir, ne demek?

Merkezi Yönetim Kurulu olan MYK, genellikle üyelerinin seçildiği veya atandığı bir kurul ve organizasyonun stratejik kararlarını alan kurul anlamına gelir. Ancak MYK terimi farklı alanlar ve kurumların kısaltılması için de kullanılabildiğinden detaylı bir şekilde araştırılmalıdır. 

MYK Belgesi

Mesleki Yeterlilik Kurulu kavramının kısaltılmış hali olarak da kullanılan MYK,  Türk Akreditasyon Kurumu tarafından EN ISO/IEC 17024 Personel Belgelendirme Standardında akredite olmuş ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından MYK mevzuatına ve ulusal yeterlilik sistemine uygunluğu onaylanmış Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşlarınca düzenlenir.

MYK belgesi ne işe yarar, nasıl alınır?

Yetki kapsamlarında yer alan ulusal yeterliliklerde tanımlanmış esaslara göre yürütülen teorik ve performans sınavları ve ölçme değerlendirme faaliyetleri sonucunda başarılı olan bireyler için düzenlenen ve bireyin söz konusu ulusal yeterlilikte belirtilen öğrenme kazanımlarına (bilgi, beceri ve yetkinlik) sahip olduğunu gösteren belgelerdir.

MYK belgesi sorgulama işlemi E-Devlet sistemi üzerinden arama boşluğuna ‘’MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama’’ yazılarak gerçekleştirilebilmektedir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal