Myanmar'da Çanak Anten Yasağı

Yapılan darbe sonrası Myanmar ordusunun ülkenin bazı şehirlerinde, yurttaşların tüm dünyada yayınlanan televizyon kanallarına ulaşımını engellemek amacıyla antenlere yasak getirdi.

08.04.2021-21:02 - (Son Güncelleme: 08.04.2021-22:04) Myanmar'da Çanak Anten Yasağı

Myanmar medyasının haberlerine göre, Yangon ve Laputta şehirleriyle ülkenin güneydoğusundaki Mon eyaletinde askerler, sokaklarda yapılan anonslarda vatandaşların çanak anten kullanmasının yasak olduğunu ilan etti. İşyerlerinin sattıkları antenlere el konuldu.

ASKERLERDEN ANTENLERİNİZİ TESLİM EDİN TALİMATI

Vatandaşlara, "balkonlarındaki çanak antenleri polis merkezlerine teslim etmeleri" talimatı veren askerler, yasağı dinlemeyenlerin cezalandırılacağı uyarısında bulundu.

Yasaklara uymayan vatandaşların cezalandırılacağını sert bir şekilde duyuran ordu yönetimi, daha önce de internet erişimi yasaklanan Myanmar'da kendilerine karşı  sanal özel (VPN) programlarıyla yasağı çiğneyerek sosyal medya mecralarında ki paylaşımlarına devam eden protestocularla yaşanan gerilimde sert müdahale etmeye devam etti. Myanmar ordusu, Seçimlerde hile yapıldığı ileri sürülmesinden sonra ve yaşanan siyasi gerilimin yükselmesiyle beraber 1 Şubat' ta yönetime el koydu.

YETKİLİLERE VE YÖNETİCİLERE GÖZALTI

Başta ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii ve pek çok yetkili ordu tarafından gözaltına alınmış ve ülkede bir yıllığına (OHAL) ilan edilmiştir. Myanmar halkı 6 Şubat'ta darbeye karşı tepkilerini göstermeye başlamış ve bu yaşanan protestolarda güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesiyle 598 vatandaş hayatını kaybetmiştir. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal