Müzik-Sen'den Arınç'a Sert Tepki

Bülent Arınç’ın “Avrupa’da çalgıcılar başkan oluyor, kaht-ı rical var” sözlerine sanatçılardan tepki gecikmedi.Müzik-Sen’den yapılan yazılı açıklamada “Özgül ağırlığını kaybetmiş politikacı Bülent Arınç, sanatçı her şey olabilir ama sen sanatçı olamazsın” denildi.

21.08.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-15:57) Müzik-Sen'den Arınç'a Sert Tepki

Önceki gün HaberTürk kanalında canlı yayına katılan TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, kullandığı sözler nedeniyle sanatçılardan tepki gördü. Arınç’ın yayında ”Şu anda Amerika'da Clinton'lar gibi, Obama gibi başkan adayları yok. Çok eskilere gitmiyorum. Bu kaht-ı rical denen şey Avrupa'da da var Amerika'da da var. Hiç düşünebiliyor musunuz Boris Johnson, Macron gibi insanlar başkan olacak. Bu ülkelerde artık bir çalgıcı bile olabiliyor” şeklinde sardettiği sözlere Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (Müzik-Sen) Onursal Başkanı Mehmet Çırıka yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

SANATÇI OLAMAZSINIZ

Çırıka açıklamasında “Ülkemiz gibi gelişmemiş demokrasilerde siyasette var olmak için fazladan bir beceri ve yeteneğe ihtiyaç duyulmadığını, bu gibi demokrasilerde siyasette var olmanın genellikle lidere yağcılık ve yalakalık yapmaktan geçtiğini, oysa sanatçı olabilmek için doğuştan gelen yeteneğe sahip olmanız ve çalışarak bu yeteneğinizi geliştirmeniz gerektiğini Arınç’ a hatırlatmak isterim. Her ne kadar Arınç’ ın pek fazla etkilenmediğini düşünsem de Atatürk’ün 'Efendiler Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hattâ Cumhurbaşkanı olabilirsiniz; fakat, sanatçı olamazsınız' sözünü hatırlatarak açıklamama son veriyorum'' dedi.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal