Muvafakatname nedir, nereden alınır? Noter muvafakatname ücreti kaç TL? Ücretsiz muvafakatname alma

Tüzel kişiliğe sahip olunduğunu kanıtlayan muvafakatnamenin ücretsiz olarak nasıl alındığı merak edilmektedir. Peki Muvafakatname nedir, nereden alınır? Noter muvafakatname ücreti kaç TL? Soruların yanıtları haberimizde...

09.05.2022-10:23 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-10:23) Muvafakatname nedir, nereden alınır? Noter muvafakatname ücreti kaç TL? Ücretsiz muvafakatname alma

Evli olan binlerce çift evlerini satmak istediğinde satma işlemini gerçekleştirmek isteyen kişi eşinden muvafakatname almak zorundadır. Bununla birlikte reşit olmayan küçük çocukların spor yapması için ya da annesi ile babası boşanmış olan çocukların pasaport çıkartabilmesi için yine muvafakatname istenmektedir. Muvafakatname hakkında detaylı bilgiler için internete yönelen vatandaşlar ‘’Muvafakatname nedir, nereden alınır? Noter muvafakatname ücreti kaç TL?’’ sorularıyla araştırma yapmaya devam ediyor.

Muvafakatname

Muvafakatname nedir, nereden alınır?

Bir şahsın kendisi dışında bir başka tüzel veya özel kişiliğe, sahip olduğu çıkar ve haklarını kullanabilmesi için vermiş olduğu özel izne, kabul veya yetki belgesine muvafakatname adı verilir. Muvafakatname almak isteyen kişiler kendilerine en yakın notere veya Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler.

Noter muvafakatname ücreti kaç TL?

Noterlerden alınabilen muvafakatnamelerin 2022 yılı itibariyle fiyatı 50 TL’dir. Fakat Emniyet Müdürlüğü ise muvafakatname alma konusunda vatandaştan herhangi bir ücret almamaktadır. Bu durum da kafa karışıklığına sebep olmaktadır. Yani vatandaşlar emniyet müdürlüklerinden muvafakatnamelerini ücretsiz olarak alabilmektedir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal