Mutluluğun Yolu Mideden Geçer

Yediğiniz yemek ile daha mutlu ve huzurlu hissettmeniz mümkü. Sadece ne tüketmeniz gerektiğini bilmelisiniz. İşte daha mutlu hissetmeniz için tüketmeniz gereken besinler..

14.09.2020-13:01 - (Son Güncelleme: 14.09.2020-12:55) Mutluluğun Yolu Mideden Geçer

Kimi zaman kendimizi mutsuz, kaygılı ve düşük enerjili hissedebiliyoruz. Seretonin, norepinefrin ve dopamin gibi hormanlar stres ve benzeri faktörler ile azalabiliyor. 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, tüketilen besinlerin ruh haline etki etmesinin mümkün olduğunu belirtti.

NE YEMELİYİZ?

İçindeki B6 vitamini sayesinde karpuz tüketimi uykuyu düzene sokar.

Antioksidan içeren elma tüketmek, beyin fonksiyonlarını olumlu etkiler.

Balık, semizotu, ceviz omega 3 yağ asitleri içerdiği için kalp koruyuculuğunun yanı sıra depresyon ve anksiyeteyi önler.

Bal tüketmek ise mutlu hissetmemizi, triptofanın kullanımını sağlayarak vücudun seretonin hormonunu salgılamasına yardımcı olur.

İyi bir folik asit kaynağı olan kuşkonmaz tüketmek de fayda sağlar. Aynı zamanda ıspanak, turp, brokoli ve brüksel lahanası da folik asit içerdiği için depresyonu önlemeye yardımcı olur.

Fitokimyasal tanenleri içeren yeşil çay, konsantrasyonu arttırır.

Tavuk, nohut, hindi, çikolata, semizotu melatonin üretimini sağlayan triptofan bakımından oldukça zengindir ve iyi uyumanızı sağlar. D vitaminin düşüklüğü de ruh halini olumsuz yönde etkiler.  D vitamini ihtiyacını karşılamak için yumurta, somon ve ton balığı tüketmek de vücudunuza iyi gelir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal