21.07.2020-15:07 (Son Güncelleme:27.04.2024-00:25)


1

Kendinizi mutsuz hissettiğiniz zamanlarda tek ihtiyacınız olan şey biraz dopamin takviyesidir. Mutluluk ve besinler arasında ciddi bir bağlantı bulunmaktadır. Tüketilen besinler sayesinde beyne mutluluk sinyalleri göndererek, ruh halini değiştirmek mümkün. Sizin için dopamin seviyesini yükselten besinleri bir araya getirdik. İşte tükettiğinizde kendinizi daha mutlu hissedebileceğiniz besinler…



2

Elma

Elma

Elma, dopamin üretiminin uyarılmasını sağlayan kuersetin takviyesi ve dopamin hücrelerinin hasar görmesini engellemeye yardımcı olan polifenol içeriği ile etkili bir destekleyicidir.



3

Badem

Badem

Badem, dopamin üretimi için ihtiyaç duyulan esansiyel bir amino asit olan fenilalanin içermektedir. Aynı zamanda badem genel sağlığın yanı sıra beyin sağlığının da korunmasını sağlar.



4

Bitter Çikolata

Bitter Çikolata

Çikolata, dopamin üretiminde önemli bir nokta olan amino asit olan fenilalanin içermektedir. En yüksek konsantrasyon için yüzde 85'ten fazla kakaolu çikolata tercih etmek gerekir.



5

Çilek

Çilek

Beyin sağlığının korunmasına yardımcı olan çilek, zengin bir C vitamini kaynağıdır. Beyindeki serbest radikalleri yok ederek dopamine kolayca erişilmesini sağlar.



6

Muz

Muz

Dopamin seviyesinin düzenlenmesine ve uyarılmasına yardımcı olan muz, bir tür amino asit olan tirozin içermektedir. Hafızayı, konsantrasyonu ve uyanık kalmanızı sağlayan muz aynı zamanda mutlu olmanıza da yardımcı olur.



7

Karpuz

Karpuz

Amino asit tirozin için iyi bir kaynak olan karpuz, dopamin üretiminde kullanılan B6 vitemini içermektedir.



8

Kabak Çekirdeği

Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği de tirozin bakımından oldukça zengin bir besindir. Aynı zamanda kabak çekirdeğinin içeriğinde bulunan E vitamini dopamin seviyesinin uyarılmasını sağlar ve beyin hücrelerinin zarar görmesine neden olan serbest radikallerin azaltılmasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr