05.06.2020-11:12 (Son Güncelleme:26.04.2024-20:15)


1

Dünya' da antibiyotik kullanım oranı fazlalaştı. Gereksiz antibiyotik ilaç kullanımı vücudumuza zarar verebiliyor. Bunun yerine antibiyotik görevi gören besinlerden faydalanabilirsiniz. Doktorlar doğal antibiyotik kullanımın daha yararlı olabileceğini belirtiyor. Peki, doğal antibiyotik olan bu besinler hangileri? Mutfağımızda ki doğal antibiyotikleri öğrenmek için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...



2

SOĞAN VE SARIMSAK

SOĞAN VE SARIMSAK

Yapılan araştırmalar sonucu soğan ve sarımsağın bakterileri öldürücü etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle çiğ tüketildiğinde bağışıklık sisteminizi koruyor. Yemekleriniz içinde mutlaka kullanmanızı tavsiye ederiz.



3

ZENCEFİL

ZENCEFİL

Zencefil çok etkili bir doğal antibiyotiktir. Özellikle boğaz ağrısı sorunu yaşayanların çayına ilave etmesi öneriliyor.



4

ORGANİK BAL

ORGANİK BAL

Öksürük sorunu yaşayanlar için önerilen organik bal yararlı doğal antibiyotikler listesinde yerini alıyor.



5

ISPANAK

ISPANAK

Enfeksiyonları önleyici etkisiyle bağışıklığı güçlendiriyor. Ayrıca içerisinde bulunan bolca C vitamini ve folik asit sayesinde bakterilerle savaşıyor.



6

EKİNEZYA

EKİNEZYA

Ekinezya bakterilerle savaşmada çok etkilidir. Bağışıklık sistemini içinde bulunan antioksidanlar sayesinde güçlendiriyor.



7

KEFİR

KEFİR

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar kefirin düzenli tüketildiğinde üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı güçlü bir koruyucu olduğunu ortaya koyuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR