Mutasyonlu Vakalar Kaç Dakikada Tespit Ediliyor?

Korona testi pozitif çıkanlar için mutasyon testi yapılıyor. Vakanın mutasyonlu olup olmadığı kolaylıkla anlaşılabiliyor. Peki mutasyonlu vakalar kaç dakikada tespit edilebiliyor?

20.03.2021-15:05 - (Son Güncelleme: 20.03.2021-15:05) Mutasyonlu Vakalar Kaç Dakikada Tespit Ediliyor?

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde kurulan korona virüs laboratuvarında, PCR testi pozitif çıkan vakalarda şüpheli görülenlere ‘mutasyon’ testi uygulanıyor. Özel cihazlarla yapılan incelemede vakanın mutasyonlu olup olmadığı 40 dakikada tespit ediliyor. 

Yunus Emre Devlet Hastanesi laboratuvarda görevli sağlık çalışanlarının kat kat giyinerek virüsten korunmaya çalıştığını söyleyen Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Semra Can Mamur sözlerine şunları ekledi;  'Kovid laboratuvarı içerisine girerken tulumlarından maskelerine, gözlüklerinden eldivenlerine kadar giyinerek, içeri giriyorlar.'

VAKALARDA ARTIŞ BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı'nın 6-12 Mart haftasına ait açıkladığı korona virüs risk haritasında 100 binde 74,59 vaka oranıyla 'orta risk' grubunda olan Eskişehir'de, pozitif vaka sayısındaki artış tedirginlik yaratıyor. Risk haritasında bir önceki haftaya göre 26,32 oranında artış görülen Eskişehir'de vakalar günlük koronavirüs tablosuna ve hasta sayılarına da yansıyor. Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi PCR Laboratuvarı'nda pozitif vakaların mutasyonlu olup olmadığı da kontrol edilmeye başlandı. Vaka sayılarının artmasıyla sağlık çalışanlarına da düşen yük artmaya başladı. 

PCR testleri pozitif çıkan vakalarda eşik değeri düşük olanlar ya da yurt dışı bağlantısı olanlarda mutasyon şüphesi oluşurken, vakalardan alınan sürüntüler, laboratuvarda inceleniyor. Özel cihazlarda yapılan inceleme ile vakaların mutasyonlu olup olmadığı 40 dakika içinde tespit ediliyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal