Mustafa Sofi: Asıl Mağdur Biziz

Dün İstanbul'a gelen uçaktan indikten sonra karantinaya alınmak üzereyken polis tarafından otobüsten alınan Güzide Sofi'nin babası KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, asıl mağdurun kendileri olduğunu iddia etti.

18.03.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-13:36)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemizde de görülürken, alınan önlemler kapsamında birçok ülkeye uçuşlar durduruldu. Avrupa'dan Türkiye dönmek isteyen vatandaşları Türkiye'ye getirmek isteyen yetkililer bu yöndeki hazırlıklarını tamamladı ve dün Türk Hava Yolları seferleri ile Türkiye'ye dönmek isteyen Avrupa'daki vatandaşlar ülkemize getirildi. 

Prosedür gereği yurt dışından gelen vatandaşlar özel otobüslerle karantina yurtlarına taşınmak üzere yola çıktı. Tam da bu sırara yaşana bir olay ise Türkiye'nin gündemine oturdu. Karantinaya alınmak üzere otobüste bulunan Güzide Sofi, polisler tarafından otobüsten indirilerek götürüldü. Bu olaydan sonra Güzide Sofi'nin KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi'nin kızı olduğu ortaya çıktı. 

"BİZİM MÜDAHALE ETME YETKİMİZ OLABİLİR Mİ?"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapmak için Kanal D canlı yayınına bağlanan baba Sofi, "Kendimizi bu olayların içerisinde bulduk konuşacak durumda da değilim kusura bakmayın. Ne söyleyebilirim ki? Kızım Türkiye'de karantinada. Şu an bizde bekliyoruz. Çocuğum Kıbrıs'a gelmek için uçağa bindi buraya geliyorken sosyal medyada bu olaylar paylaşıldı. Burada mağdur durumda olan biziz. Çünkü biz biletimizi aldık. Aynı şekilde buraya gelip karantinaya girecekti. Ancak sosyal medyada yayılan bu görüntülerden sonra karantinada. Türkiye Cumhuriyeti bizim ana vatanımız. Bizim müdahale etme yetkimiz olabilir mi?" ifadelerini kullandı ve mağdur olan tarafın kendileri olduğunu savundu.

"TARTIŞACAK BİR YARADILIŞTA DEĞİL"

Kızının Fransa'da master yaptığını söyleyen Sofi, "Benim kızım böyle insanlarla tartışacak bir yaradılışta değil. Benim kızım bu tepkilerden dolayı korktu. Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin getirildiği uçaktan bahsediyoruz. Kızım için bir ayrıcalık yapılması mümkün mü?" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal