Mustafa Şentop, Tarihçi Mehmet Genç'in Cenazesine Gitti

İktisat tarihi alanındaki çalışmalarıyla bilinen Mehmet Genç, İstanbul'da toprağa verildi.

19.03.2021-16:41 - (Son Güncelleme: 19.03.2021-16:41) Mustafa Şentop, Tarihçi Mehmet Genç'in Cenazesine Gitti

Mehmet Genç, tedavi olduğu Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 87 yaşında yaşamını yitirdi.

Genç için Fatih Camii'nde cuma namazının peşinden merasim yapıldı. Cenaze namazında TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Vekili İbrahim Kalın, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Demir ile Hasan Turan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın da içlerinde olduğu çok sayıda kişi katılım sağladı.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Emin Maşalı kıldırdı. Mehmet Genç, cenaze namazının akabinde Fatih Camisi haziresinde defnedildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, cenaze namazının akabinde yaptığı açıklamada, Yahya Kemal Beyatlı'nın Rubai isimli şiirini okudu. 

Meclis Başkanı Şentop, "Hocamız sadece bütün hayatını bir ilim sevdasına, ilim aşkına vermişti. Ona dünya ve içindeki her şeyden bir ortak koşmamıştı. Bütün hayatı ilmi ve hakikati elde etmek için geçti. Son bir buçuk yıldır ağır bir tedavi görüyordu. O esnada da birçok arkadaşımız şahittir, tetkiklerini, araştırmalarını, çalışmalarını, okumasını, yazmasını devam ettirdi. Yeri dolduramayacak bir alimdir. Bizim zihniyet dünyamızdaki büyük boşluğu, bir hafıza kaybını doldurmak için bir ibadet aşkıyla şevkiyle çalıştı" diye konuştu.

Tarihçi Mehmet Genç'in öğrencisi İhsan Ayal da şu ifadeleri kullandı:

 "Yapmış olduğu çalışmalar tek başına titizlikle çalışmıştı. Hocamızın yeri bundan sonra doldurulabilir mi inşallah doldurulur. Çok üzüntülüyüz. Türkiye sadece büyük bir alimini kaybetmedi. Dünya büyük bir Osmanlı alimini kaybetti.  Hoca sadece tarihçi değildi. Bana göre hoca aynı zamanda Türkiye'nin yaşayan en büyük filozofuydu. Hepimizin başı sağ olsun." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal