Mustafa Sarıgül'ün Partisi Diğer Partileri Geride Bıraktı!

Optimar Araştırma, Türkiye'nin 2023 seçimleri kapsamında yaptığı anketin verilerini paylaştı. Yapılan anketin sonucunda Mustafa Sarıgül’ün Başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Partisi dikkat çekti.

08.10.2021-14:35 - (Son Güncelleme: 08.10.2021-15:43) Mustafa Sarıgül'ün Partisi Diğer Partileri Geride Bıraktı!

Optimar Araştırma, Eylül ayında yaptığı ‘Türkiye'nin Nabzı Eylül Ayı’ anketinin verilerini paylaştı. Türkiye 2023 seçimleri kapsamında yapılan anketin paylaşılan verileri ışığında Mustafa Sarıgül’ün başkanlığını yaptığı Türkiye Değişim Partisi dikkat çekti. Optimar Araştırma’nın yaptığı ankete göre, Türkiye Değişim Partisi, Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi'nin oyları toplamı kadar oy aldı. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘’Zaman zaman soruyorlar. 'Hangi ittifak içinde yer alacaksınız?'. Onun cevabı şu; biz ittifak arayışı içinde değiliz ancak ülkede refah ve huzur isteyen her siyasi partiyle diyalog içinde olmak, demokrasinin bir gereğidir.’’ açıklamasını yaptı. 

2023 SEÇİMLERİNE GELİNİRKEN CUMHUR İTTİFAKI ZİRVEDE 

Optimar Araştırma’nın açıkladığı Türkiye'nin Nabzı Eylül Ayı anketi verilere göre çıkan sonuçlar şu şekilde; 

AK Parti %39,0 

CHP %24,0 

MHP %10,9 

İYİ Parti %9,9 

HDP %9,1 

Memleket Partisi %2,1 

TDP %1,6 

BBP % 0,8 

Yeniden Refah % 0,8 


SAADET, GELECEK VE DEVA'NIN TOPLAMI SARIGÜL'ÜN PARTİSİ İLE BAŞA BAŞ 

Diğer yandan Millet İttifakı'nın büyük umutlar beslediği DEVA Partisi %0,7 oy alırken, Saadet Partisi %0,6, Gelecek Partisi ise % 0,4 oy aldı. Yapılan araştırma anketinin sonuçlarına dahil edilmeyen kararsızlar yüzde 10,4, oy kullanmam diyenler 4,3, cevapsız bırakanlar ise 5,7 olarak belirlendi.

SARIGÜL, BİZ OFSAYTA DÜŞMEYECEĞİZ 

Türkiye Değişim Partisi Meclis Toplantısı’nda konuşan TDK Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘’Ama o diyalog içinde olduğumuz zaman ana fikirlerimizi, ana prensiplerimizi de saygıyla ve sevgiyle anlatacağız. Zaman zaman soruyorlar. 'Hangi ittifak içinde yer alacaksınız?'. Onun cevabı şu; biz ittifak arayışı içinde değiliz ancak ülkede refah ve huzur isteyen her siyasi partiyle diyalog içinde olmak, demokrasinin bir gereğidir. Tabi Türkiye seçim atmosferine girmeden, ittifakları konuşmak da doğru değildir. Çok söylenen ama unutulan bir gerçek vardır. Siyasette 1 haftalık süre bile çok uzun süredir. Son 24 saatte ne olacağı belli olmaz. Türkiye seçim ortamına hangi koşullarda girecek? Seçmen kararını hangi ortamda verecek? Bunlar son derece önemlidir. AK Parti'nin yaptıklarına teşekkür ederiz ama TDP inşallah demokratik tek partidir. Türkiye, artık her hafta haftanın cumhurbaşkanı adayını tartışmaktan bıktı. 1,5 yıldır televizyonlarda her akşam 'Hangi ittifak ne olacak, Cumhurbaşkanı kim olacak?'. Gerçekten bugünkü iktidar diğer partileri ofsayta düşürüyor. Gündemi kendileri belirliyor. Ofsayta düşmeyecek, iktidarın oyunlarını bozacak tek partiyiz.’’ açıklamasında bulundu.

MUSTAFA SARIGÜL KİMDİR?

1956 yılında Erzincan’ın Güngören ilçesinde doğan Mustafa Sarıgül, genç yaşta annesi ve babasıyla İstanbul’a göçmüşlerdir. Lise ve üniversiteyi İstanbul’da okuyan Sarıgül, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunudur. 

Çalışma hayatını Kağıthane Belediyesi ve İBB’de sürdüren Sarıgül, Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den 1987 yılında İstanbul milletvekili seçilmiştir. 1994’te SHP’den aday olup kazanamadığı Şişli başkanlığını, 1999 yılında DSP’den aday olarak kazanmıştır. 

15 yıl Şişli belediye başkanlığını yürüten Sarıgül, 2014’te İBB belediye adayı olmuş lakin seçilememiştir. Geçen sene Türkiye Değişim Partisi’ni kuran Sarıgül, Türkiye’nin dört bir yanında teşkilatlanmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal