Mustafa Cengiz: Fenerbahçe'yi TFF'ye Şikayet Ettik!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp televizyonunda katıldığı bir programda ezeli rakipleri Fenerbahçe ile ilgili çok sert konuştu ve TFF'ye şikayet ettiklerini söyledi

25.03.2021-16:06 - (Son Güncelleme: 25.03.2021-16:06) Mustafa Cengiz: Fenerbahçe'yi TFF'ye Şikayet Ettik!

Başkan Mustafa Cengiz, kulüp televizyonuna yapmış olduğu açıklamalarda ;

FENERBAHÇE İLE İLGİLİ TFF'YE BAŞVURDUK

Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için TFF'ye başvuruda bulunduk. Hukukçularla da tarihçilerle de görüştük. 6 sayfaya zor indirdik. Haklı olan bir şeyi savunmak çok zor. Tahkim reddetmiş, TBMM reddetmiş. Daha neye uğraşıyorsunuz? Yeni delil de yok. Devamlı bunu kaşıyorlar. Beşiktaş'ın da 20 şampiyonluğunu tanıyoruz diyorlar. Tanımak bir devlete, cumhuriyete aittir. Sen kimsin! Şecaati arz ediyor, şecaat arz ederken sirkatini söylüyorlar. Hırsızsınız demiyorum ama yanlış yapıyorlar. Yarın bu gelişir 1959'dan öncesi olabilir. Öncesinde Siyah Çoraplılar vardı, İngiliz kulüpleri olabilir. Onlar da hak iddia edebilirler.

EY YORUMCU SEN KİMSİN?

Bu konuşturmayı yaptıran itici güç, beIN Sports'ta benim de katılma ihtimalim olan bir program olan beUnited'daki yorumcunun hüküm içeren sözlerinden kaynaklanmaktadır. beIN Sports'un en önemli kişilerinden biriyleydik. Onları uyardık. Bu ülkede demokratik haklar var. Sayın Nihat Özdemir'in yanındaki yorumcu zat, 28 şampiyonluk olduğunu söyledi ve 'İnşallah olumlu değerlendirin bunu' dedi. Hem savcı, hem yargıç, hem bilirkişi oldun. Ey yorumcu sen kimsin? Senin ortadaki rütben soru sormak. Bir de hüküm icra edip TFF başkanını zor duruma düşürmek değil! Sayın TFF başkanı o sıkışmayla öyle bir laf etti ki bizi ürküttü. Biz inceliyoruz dedi, inceledikten sonra bir yere vereceğiz dedi. Bildiklerimiz var. İrkildik. Anlatacağım.

FENERBAHÇE CUMHURİYETİ KONUSU

1-0 yendiğimiz maç. Stadlarına gittik. TFF, Sayın Vali, İçişleri Bakanı, Savcımız, Emniyet herkes var. Seyirci sayısına girmeyeyim, orası destan. Karşıda dev bir pankart; 'Fenerbahçe Cumhuriyeti' yazıyor. Savcılara, Emniyet görevlilerine laf etmedik. Onların senede 1 maça gelmesi bizi mutlu eder. Dünyada bir tek makamın önünde 'Cumhuriyet' vardır, Cumhuriyet Savcısı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Savcısı orada, orada devlet ricali var. Bu nedir ya; 'Fenerbahçe Cumhuriyeti'! Allah büyük, sonra neden Fenerbahçe Cumhuriyeti dendiğine kanıt çıktı. Web sitelerinde bir yayın yaptılar.

ESKİ BAŞKANLARI BÖYLE DEĞİLDİ

Bir takım olumsuz şeylere adı bulaştı ama ,Fenerbahçe camiasına saygı duyarım, bu konularda durmazdı. O (Aziz Yıldırım) biliyordu, tecrübeliydi. Çoluk çocuk değildi, bu işi bilen bir adamdı. 62 yıl önceki bir şeyi neden şimdi getiriyorsun? Onların hiçbir şampiyonluğuna laf etmeyiz. Haksız da olsa tescil esastır deriz. Gerçi şu yıl şampiyonu şu takım dedik, bizim bayrağımızı yaktılar. Böyle acı deneyimlerimiz de var. Bu yasa ve düzen koyucular aptal mı? Neden milli lig demiyor da milli küme diyor? Çünkü öyle olmadığını biliyorlar. Bu kümeyi düzenleyenlere hakaret ediyorlar. Milli lig ne zaman kondu, 1959'da. O zaman tüm kulüpler mücadele ediyorlar. Eski TFF Başkanı Kemal Ulusu'yu tebrik etmek lazım. Tüm liglerin tesisinde çok önemli çabası vardır. Anadolu'yu şehir şehir gezdi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal