Muslera takımda kalacak mı? Okan Buruk açıkladı

Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, Sparta Prag galibiyeti sonrası Muslera'nın geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

16.02.2024-00:18 - (Son Güncelleme: 16.02.2024-00:18)

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Galatasaray sahasında Sparta Prag'ı son dakikalarda Mauro Icardi’nin attığı golle 3-2 mağlup etti. Teknik Direktör Okan Buruk, maçın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İsteğimiz devam etmek”

Takımın kaleci Fernando Muslera, Çek Cumhuriyeti temsilcisi Sparta Prag maçında yaptığı kurtarışlarla geceye damga vurmasının ardından Buruk, Uruguaylı file bekçisinin geleceği hakkında konuştu. Muslera ile devam etmek istediklerini vurgulayan Buruk “Fernando Muslera, Galatasaray için çok önemli. Hem takım kaptanı, hem kaleci olarak önemi var. Muslera ile yola devam etmek istiyoruz. Önemini her maç gösteriyor. İsteğimiz devam etmek” cümlelerini kullandı.

“Bir şey kazanmadık henüz”

Maçın gidişatı hakkında konuşan Buruk “Maçtan önce rakipten hücuma etkili çıkışlarını bekliyorduk. Ceza sahası çevresindeki pasları doğru yapsak goller bulabilirdik. 10 kişi kaldığımızda da hücumda yine etkili işler yaptığımızı düşünüyorum. Rakibimizde 10 kişi kalınca yine hamlelerimiz oldu. Avantaj yakaladık tabii, bir şey kazanmadık henüz ama. İkinci maça hazırlanacağız. Şimdiden düşünmeye başladık" dedi. 

“Ne zaman döneceğini bilmiyoruz”

Yeni transfer Serge Aurier’in neden oynamadığını açıklayan Okan Buruk "Bizim orada da aynı cevabı vermemiz gerekiyor. Zorlu bir fikstürden geçiyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan birisi yedek kulübemiz geniş değil. Çok fazla hamle gücümüz azaldı savunma kısmında. Öndeki hamle şansımız daha iyi. Aurier de biliyorsunuz milli takımdan geldi. 7 maç oynadı, son maç arka adalesinde çekme olmuştu. Ne zaman döneceğini bilmiyoruz. Yener hoca onda ikinci derece bir zorlama olduğunu söyledi. Gol atacağımıza hep inandım. Demin söylediğim gibi eksikler nedeniyle Abdülkerim'i oynatmak zorunda kaldık. Muslera'nın o pozisyonda ayakta kalması çok önemliydi. Icardi'nin golünü de unutmayalım. Barış'ın 90. dakikada topu oraya götürmesi. Taraftarımız da her zamanki gibi bizi en iyi şekilde desteklediler” ifadelerine yer verdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal