MÜSİAD 'Yerli Yazılım ve Siber Güç Türkiye' çalıştayında önemli isimleri ağırladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Türkiye'nin dijital dönüşümüne yön vermek, yerli yazılımların ve siber güvenlik ürünlerinin üretimini arttırarak teknolojideki dışa bağımlılığı azaltmak adına 'Yerli Yazılım Ve Siber Güç Türkiye' başlığıyla çalıştay düzenledi. Yazılım sektöre yön veren iş insanları organizasyonda önemli açıklamalarda bulundu.

05.12.2023-15:44 - (Son Güncelleme: 05.12.2023-18:05)

Gazze’de onlarca masum İsrail’in zulmüne karşı direniyor. 7 Ekim’de başlayan katliama karşı duran ve gerek devlet, gerekse millet birlik içinde Filistin'in yanında yer alan ülkelerin başını çeken Türkiye'de ürün ve marka boykotları sürüyor. Her sektör kendi alanındaki İsrail'li ve İsrail yanlısı markaları boykot ederken bilişim sektörü de bu boykotu ilk günden beri dillendiriyor. Özellikle İsrail'e desteğini ilk günden web sitesi üzerinden duyuran dünyanın en büyük teknoloji şirketleri hem bilişim sektöründe hem de bilişim sektöründen hizmet alan şirketlerden ciddi derecede tepki gördü. Bu tepkiler beraberinde "Yerli yazılıma dönüş" ve "Dijital Bağımsızlık" kavramlarını da beraberinde getirdi.

MÜSİAD’dan 'Yerli Yazılım ve Siber Güç Türkiye' çalıştayı

Sürecin ilk gününden beri konu hakkında kamuoyunu bilgilendiren Türkiye'nin en önemli iş ve sivil toplum platformlarından Müstakil Sanayici ve İş idamları Derneği'nin (MÜSİAD) Dijital Dönüşüm Sektör Kurulu bu boykotların dönemsel kalmayıp Türkiye'nin dijital bağımsızlığını ilanihaye oluşturabilmesi için Türkiye'deki tüm paydaşları bir araya getirip Yerli Yazılım Ve Siber Güç Türkiye başlığıyla çalıştay düzenledi. Organizasyona başarılı birçok iş insanı katılarak, yerli yazılım çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Çalıştaya katılan MANC yerli teknoloji firması CEO’su Halit Emre Aydın, düzenlenen organizasyonun önemini vurgulayarak; “Bugün burada gerçekleştirilen çalıştay çok kıymetli ve önemli. Bizim aslında sektör temsilcileri ile hem STK’larda kendi aramızda çokça konuştuğumuz Türkiye’nin, hali hazırda var olan potansiyel enerjisinin kinetik enerjiye yeteri kadar dönüşmediğinden dem vurup, halihazırda zaten var olan Müslüman kardeşlerimize çeşitli vesilelerle yapılan zulmün dışında, birde gözümüzün önünde duran Gazze meselesi varken de gündeme gelen teknolojinin yerliliği; savunma sanayinde ortaya çıkmış olan bu hareketin aslında teknolojiyi dijital dönüşüm ve yazılım alanında da olması gerektiği bizim yıllardır konuştuğumuz bir şey. MÜSİAD’ın tabi bu anlamda bir öncülük yaparak buna bir şekil vermesi, bir çatı haline getirerek vermesi sektör temsilcilerini bir araya getirmek suretiyle burada bir ortak irade ortaya koyması ve bu çalıştay ile de hem konu başlıklarının, hem de konu başlıklarının ortaya çıkarttığı sorunların ve çözümlerinin konuşulması çok kıymetli. “ ifadelerini kullandı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal