28.07.2022-15:00 (Son Güncelleme:08.10.2022-13:43)


1

MURAT YILDIRIM NERELİDİR VE KİMDİR?

MURAT YILDIRIM NERELİDİR VE KİMDİR?

13 Nisan 1979 tarihinde Konya şehrinde dünyaya gelmiştir. Annesi ve babası aslen Mardinli olan Murat Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden başarı ile mezun olmuştur. Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na katılmış ve 3 yıl da amatör olarak tiyatro oynamıştır. Murat Yıldırım aslen Arap ve Kürttür.



2

Murat Yıldırım baba oluyor

Murat Yıldırım baba oluyor

6 yıldır evli olan Murat Yıldırım ve Iman Elbani çifti 2019 yılında bebeklerini kucaklarına alamadan kaybetmişlerdi. İkinci kez hamilelik geçiren Elbani doğum yaptı.



3

Yeni doğan bebeklerine Miray adını veren çifte, “Böyle Türk ismimi olur”, “Geleneksel isimlerimizi neden kullanmıyorsunuz”, “Size yakışmadı” gibi yorumlar geldi. Bazı takipçileri de ünlü çifti tebrik ederken, bebeklerinin adını da çok beğendi. Bir süre yurt dışında kalacağı iddia edilen Yıldırım'ın hayranları bu kötü habere tepki gösterdi.



4

MURAY YILDIRIM'IN BOYU VE KİLOSU KAÇ?

MURAY YILDIRIM'IN BOYU VE KİLOSU KAÇ?

1.82 metre boyunda, yaklaşık 74 kilo ağırlığında olan ve koç burcu olan Yıldırım'ın, sosyal paylaşım sitesi Instagram'da mrtyldrm kullanıcı adı ile yer almaktadır.



5

MURAT YILDIRIM EŞİ

MURAT YILDIRIM EŞİ

Televizyon ekranlarında ilk oyunculuk deneyimini 1999 senesinde yayınlanmaya başlayan Ayrılsak da Beraberiz isimli dizi ile yaşayan Murat Yıldırım, 20 Haziran 2008 tarihinde Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlenmiş ancak bu evlilik 4 yılın sonunda bitmiştir. Londra'da tanıştığı Faslı güzel oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016 tarihinde ikinci evliliğini gerçekleştirmiştir.



6

Murat Yıldırım ve eşi Iman Elbani aynı dizide rol alacak.



7

Iman Elbani'nin karakteri merak konusu oldu.



8

MURAT YILDIRIM FİLMLERİ

MURAT YILDIRIM FİLMLERİ

Organize İşler (Tabutçu), Araf (Cenk), Güz Sancısı (Behçet), Bağ Bozumu (Kendisi), Kırımlı, Kocan Kadar Konuş (Sinan), Kocan Kadar Konuş: Diriliş (Sinan), Sonsuz Aşk (Can), Ayla (Üsteğmen Mesut), İlk Öpücük (Hakan), Mako (Murad), Dumlupınar Vatan Sağ olsun,



9

MURAT YILDIRIM DİZİLERİ

MURAT YILDIRIM DİZİLERİ

Ayrılsak da Beraberiz, Hayat Bilgisi (Yardımcı Oyuncu), Patron Kim? (Konuk Oyuncu), Ölümsüz Aşk (Sedat), Bütün Çocuklarım (Mesut), Büyük Yalan (Okan), Fırtına (Ali), Asi (Demir), Ey Aşk Neredesin? (Çetin), Aşk ve Ceza (Savaş),  Suskunlar (Ecevit), Ahirim Sensin (Kartal), Gecenin Kraliçesi (Kartal), Ramo, Aziz

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr