Murat Kurum'dan İstanbul'a ulaşım sözü: “Trafik çilesine son vereceğiz!"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, seçim kampanyası kapsamında yaptığı açıklamada, İstanbul'a yönelik önemli bir taahhütte bulundu. Kurum, "İlk 5 yılın sonunda İstanbul'da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul'un trafiğini büyük bir oranda iyileştireceğiz." dedi.

29.01.2024-16:04 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-16:04) Murat Kurum'dan İstanbul'a ulaşım sözü: “Trafik çilesine son vereceğiz!"

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe etabının açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'un ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, şehri kesintisiz, konforlu, yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla donatma taahhüdünde bulundu. İstanbul Havalimanı Metrosu'nun açılışının şehrin özlediği güzel günlerin bir adım daha yaklaştığını ifade eden Kurum, bu hattın, yapılacak diğer projelere örnek teşkil edeceğini vurguladı.

Murat Kurum, adaylığının ilk gününden itibaren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte İstanbulluların beklentilerini belirleyerek şehrin ulaşım planlarını hazırladıklarını ifade etti. Şehrin mevcut karmaşasını, içinde bulunduğu kaos ortamını en hızlı, verimli ve ekonomik şekilde gidermek için ellerinden gelen gayreti göstermeye hazır olduklarını söyleyen Kurum, İstanbul'un her alanda yaşadığı kayıpları telafi etmeyi hedeflediklerini belirtti. Kurum, CHP'li mevcut İBB yönetimini eleştirerek, İstanbul'un beklentilerini erteleyip oyaladığını, bu sürecin İstanbul'un kaybına neden olduğunu dile getirdi. İstanbul'un geçirdiği son 5 yılı telafi edeceklerini ve şehri daha ileriye taşıyacaklarını vurguladı. Kurum, İstanbul'un trafik sorunlarına dikkat çekerek, şehirde yaşayan her bir insanın bir yılının 288 saatinin trafikte geçtiğini belirtti. "Bu trafik çilesi ömrümüzden 3,5 yılı alıp götürüyor." diyen Kurum, milletin artık bu kötü gidişata "dur" dediğini ve hizmete hazır olun mesajı verdiğini ifade etti.

"Trafik çilesini bitireceğiz!"

Murat Kurum, İstanbul'da ilk 5 yılda metro gitmeyen hiçbir ilçenin kalmayacağını vurgulayarak şu sözleri söyledi: "İstanbul'a söz veriyoruz. İlk 5 yılın sonunda İstanbul'da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul'un trafiğini büyük bir oranda iyileştireceğiz. İstanbullular evlerine, iş yerine, okullarına mutlu bir şekilde ulaşacak ve 10 yılın sonunda trafik çilesi bir kez daha geri dönmemek üzere son bulacaktır. İstanbul'da sadece trafikte değil, dönüşümde, çevrede, doğa koruma projelerinde ve sosyal hizmetlerde de fetret dönemini biz bitireceğiz. Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de, Kastamonu'da, Rize'de, Bartın'da, Giresun'da ve asrın felaketinden etkilenen 11 ilde sürekli sahada olduğumuz gibi 31 Mart akşamından itibaren de sahada herkes için çalışacağız.”

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal