Murat Kurum’dan İmamoğlu’nu terleten soru: Nerede bu paralar?

Cumhur İttifakı İBB Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Gazeteci Cüneyt Özdemir’in youtube kanalına katılarak, gelen soruları cevapladı. Rakibi İmamoğlu’nun ‘‘Engelleniyoruz!’’ çıkışına Kurum, “Madem engellendiniz nerede bu paralar?” şeklindeki terleten soru geldi.

19.03.2024-12:34 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-12:34) Murat Kurum’dan İmamoğlu’nu terleten soru: Nerede bu paralar?

İBB Adayı Murat Kurum, gazeteci Cüneyt Özdemir'in konuğu oldu. Projelerini ve yapılacak olan hizmetlerden bahseden Kurum en güçlü rakibi olarak görülen, İmamoğlu'na da sert sorular ve eleştiriler yönlendirdi. İşte detayları...

Cumhur İttifakı İBB Belediye Başkan Adayı Murat Kurum İmamoğlu'na sordu: Madem engellendiniz nerede bu paralar?

İstanbul'un yıllık 7 milyar dolar bütçesi var!

AK Parti ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, sık sık tekrarlanan ‘Engellendik’ iddialarını gündeme getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, “İstanbul’un 7 milyar dolar yıllık bütçesi var. Madem engellendiniz nerede bu paralar?” sorusunu yöneltildi.

Dolar balyalarından kule!

Cumhur İttifakı İBB Belediye Başkan Adayı Murat Kurum İmamoğlu'na sordu: Madem engellendiniz nerede bu paralar?

2019'da yönetimi devralan İmamoğlu’nun 'engelleniyoruz' demesi ve “Hizmet yerine algı ve PR belediyeciliğini benimsemesi” yönünde eleştiriler yönlendirilen İmamoğlu’na bir eleştiri de rakibi Murat Kurum’dan geldi. Kurum, “Borcu da iki kat artmış. Biz onlar gibi balya balya dolarlardan kuleleri bilmeyiz’’ ifadelerine yer verdi.

‘‘İstanbul’un gelişmesinin önündeki engel: İmamoğlu’’

İmamoğlu İstanbul’un başına geçerken, 2.3 milyar dolardan 4 milyar dolar civarına çıkan borcunu malzeme yaparak örtmeye çalıştığını belirten Kurum, İstanbul'un önündeki engelin İmamoğlu olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: ‘‘İstanbul'da biz gelirsek çeşmeden su içilecek seviyeye getireceğiz. 5 yıllık süreçte içme suyuyla ilgili bir damla yeni bir proje getirmiş mi? Biz geldiğimizde kapasiteyi yüzde 21 artıracağız. Tesisler yapacağız. Koku parametresini gidereceğiz. Kaliteli bir alt yapı yapacağız. 5 sene sonra İstanbullular bu suyu içebilecekler. Size düşen belediye başkanı olarak bunu yapmak. Bir önceki dönem vaadinde olan projeye yetişmedi diyor. Hatırlamadım diyor. Bu anlayış İstanbul'u nereye götürür. Ona laf yetiştir anlayışı İstanbul yönetilmez. Biz geldiğimizde tüm bu sorunları çözeceğiz.’’

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal