Murat Kurum'dan Gazze çağrısı: Bu seçim sadece İstanbul'u ilgilendirmiyor

Ak Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İHH'yı ziyaret etmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum "1 Mart seçimleri bizim için sadece İstanbul'u ilgilendiren bir seçim değildir, aynı zamanda tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir" dedi. İşte detaylar...

01.03.2024-21:16 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-02:11)

Ak Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İHH İnsani Yardım Vakfını ziyaret etti. Fatih ilçesinde İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tarafından karşılanan Kurum, basına kapalı ziyaretinin ardından Yıldırım ile gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Bu seçim sadece İstanbul’u ilgilendirmiyor”

Sözlerine İHH'nin Gazze'ye insani yardımlar götürdüğünü kaydeden Kurum, 31 Mart’taki seçimlerin kritik olduğunu şu sözlerle dile getirdi; "Bugün Kudüs'teki o yavrularımızın bizden, Türkiye'den beklediği o sevgiyi, şefkati burada sivil toplum kuruluşlarımızla, devletimizle her an vermeye çalışıyoruz. Burada olsak da gönlümüz Kudüs'te, Gazze'de. Buradan bir kez daha Gazze'deki katliamı lanetliyorum. Elbet bir gün Kudüs'ün yüzü gülecek. 31 Mart seçimleri bu yüzden bu kadar önemli ve kritik. 31 Mart'ta bir tarafta Gazze'ye yardım ulaştırmak için mücadele edenler, bir tarafta da kirli pazarlıklarla kapı arkasında ülkenin birliğine, beraberliğine kastedenler var. 31 Mart seçimleri bizim için sadece İstanbul'u ilgilendiren bir seçim değildir, aynı zamanda tüm dünya mazlumlarının umutla beklediği bir seçimdir."

“Çalışmalarımızı bu motivasyonla yapacağız”

İstanbul’u daha da güçlendirerek Müslüman ülkelere daha fazla yardımın gitmesini sağlamak istediklerini belirten Kurum “İHH gerek yetimlerimizin, gerek depremde, afette zarar görmüş kardeşlerimizin her zaman yanında olmuş bir kuruluşumuz. Arakan’daki, Kudüs’teki Filistin’deki yardımlarıyla, Afganistan’a Türkiye’den tohum götürüp oradaki kardeşlerimize bir nevi balık tutmayı öğreterek kendi ekmeklerini, kendi gıdalarını üretme anlayışını götüren, Somali’de yerin metrelerce altından su çıkararak orada yaşayan kardeşlerimize insani yardımları ulaştırmak için çalışan bir kuruluşumuz. Biz depremlerde, sellerde İHH personelimizle omuz omuza çalıştık. Nerede bir afet, sıkıntı olsa İHH’yı hep yanımızda gördük. Sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışma ve anlayışı, 1 Nisan sabahı İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çok daha güçlendirerek, İstanbul’un her yerine hizmetlerimizi, çalışmalarımızı bu motivasyonla yapacağız” ifadelerini kullandı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal