Murat Kurum’dan Açıklama Geldi! Temizlenen Müsilaj Miktarını Açıklandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan açıklama geldi. Bakan Kurum, Marmara Denizi'nden toplamda 2166,5 m³ müsilajın temizlendiğini bildirdi.

14.06.2021-15:18 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-15:18) Murat Kurum’dan Açıklama Geldi! Temizlenen Müsilaj Miktarını Açıklandı

Son zamanlarda Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilajın temizlenmesine ilişkin başlatılan çalışmalar süratli bir şekilde sürüyor.Buna bağlı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nden çalışmalar sonucunda toplamda temizlenmiş olan müsilaj miktarını açıkladı. 

TOPLAMDA TEMİZLENEN MÜSİLAJ MİKTARI AÇIKLANDI 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, sosyal medya hesabından (Twitter) yayınladığı açıklamada 2166,5 m³ müsilajın temizlendiğini bildirdi. Diğer yandan Bakan Kurum gerçekleşen kontrollere ara vermeden devam edildiğini de bildirerek, 51 tesise idari para cezası uygulandığını dile getirdi. 


‘GÜNLÜK DEĞİŞİMLERE ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları şu şekilde: 

'Marmara Denizi'mizdeki seferberliğimizde, 13 Haziran’da temizlediğimiz 469,5 m³ müsilajla toplam 2166,5 m³ müsilajı bertarafa gönderdik. Denizimizi uçuşlar ve uydu takip sistemiyle 7 / 24 denetliyor, günlük değişimlere anında müdahale ediyoruz.'

BAKAN KURUM, İLLERDEKİ SON DURUMU ŞU ŞEKİLDE  ÖZETLEDİ 

'İllerimizde 6 günün sonunda; İstanbul 452,5 m³ Kocaeli 133,5 m³ Bursa 111,5 m³ Tekirdağ 112 m³ Balıkesir 300 m³ Çanakkale 226 m³ Yalova 831 m³ müsilajı 137 bölgede yaptığımız çalışmalarla temizledik. Bakanlığımıza bağlı uzman ekiplerimizle sahadaki denetimlerimizi, Marmara Havzası'nda yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bölgemizdeki arıtma tesislerinden aldığımız atık su numunelerini incelenmek üzere çevre laboratuvarlarımıza gönderiyoruz. 

ODTÜ İLE BAŞLATILAN MARMOD PROJESİ GENİŞLETİLİYOR 

Sudan aldığımız örneklerle ölçümler yapıyor, müsilaj örneklerini çok kapsamlı testlerden geçirerek çevre laboratuvarlarımızda ODTÜ ve TÜBİTAK'tan bilim insanlarımızla ileri analiz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ODTÜ ile başlattığımız MARMOD projemizi genişletiyoruz. 

51 TESİSE İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ 

Denetimlerimizi sıklaştırarak sürdürüyoruz. 1.201 denetimde 51 tesise idari para cezası verdik. Çevremizi, denizimizi kirletenlere kapatma dahil ceza işlemlerini, kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz. Marmara Denizi'mizi ve deniz canlılarımızı birlikte kurtaracağız. 

ORTAK ÇALIŞMA VURGUSU YAPILDI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve imzasıyla oluşturulan Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulumuzdaki Bakanlıklarımız, illerimizin vali ve belediye başkanları, üniversitelerimiz, bilim insanları ve STK'larımızla hep birlikte çalışacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal