Murat Kurum ve Naci Görür’den iş birliği: 650 bin konut inşa edecekler!

Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve afet yönetimi planını içeren "Afetlere Dirençli İstanbul" projesini kamuoyuyla paylaştı. Projenin hazırlanmasında önemli bir rol oynayan Prof. Dr. Naci Görür'ün detaylı deprem raporu desteğiyle projenin hayata geçirilmesi planlanıyor.

26.01.2024-16:53 - (Son Güncelleme: 26.01.2024-18:08) Murat Kurum ve Naci Görür’den iş birliği: 650 bin konut inşa edecekler!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve afet yönetimi projelerini içeren bir basın toplantısı düzenleyerek, "Deprem milli güvenlik sorunudur" diyerek projelerini açıkladı. Kurum, İstanbul'un deprem riski altında olduğunu ve bu riskle başa çıkmanın acil bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirtti. Bu bağlamda, "Afetlere Dirençli İstanbul" projesini hayata geçireceklerini şu sözlerle ifade etti:

“39 ilçede toplam 7.5 milyon ev bulunuyor. Bunun 1.5 milyonu maalesef risk altında. 600 bin konutumuzun bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. 5 yılda 39 ilçede; yatay mimarili, nüfusu tek bir kişi bile artırmayacak olan 650 bin konut inşa edeceğiz.”

700 Bin TL hibe edilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve konut projelerini içeren bir basın toplantısı düzenledi. Kurum'un açıklamalarına göre, İstanbul'da 300 bin konutun kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılması planlanıyor. Bu konutlar, "adeta bilinçli bir şekilde" durdurulan KİPTAŞ eliyle hayata geçirilecek. Başvuruların 15 Nisan'da alınacağı belirtilen projede, 700 bin lira hibe destek, 700 bin lira kredi desteği ve 100 bin lira taşınma yardımı yapılacak. Projelerin 18 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Ayrıca, 250 bin konutun vatandaş ve özel sektör desteğiyle dönüştürüleceği açıklandı. "Kolaylaştırıcı Dönüşüm Planı" adı verilen imar düzenlemeleri de bu kapsamda hemen hayata geçirilecek. Kentsel dönüşüme özel olarak 100 bin sosyal konut üretilecek ve bu konutlar düşük fiyatlarla kiralanacak. Projeden 39 ilçenin faydalanacağı belirtilirken, bu konutların satılmayacağı vurgulandı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal