Mülteci Çocukların 'Bir de Buradan Bak' Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Her Yerde Sanat Derneği ve Kalyon Kültür’ün beraber gerçekleştirdiği 'Bir de Buradan Bak' sergisi, 30 Ekim Cuma günü sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, çoğunluğu mülteci çocukların çektiği analog fotoğraflara odaklanıyor.

26.10.2020-17:13 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-17:11) Mülteci Çocukların 'Bir de Buradan Bak' Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Kalyon Kültür’ün Her Yerde Sanat Derneği ile birlikte gerçekleştirdiği Bir de Buradan Bak sergisi, 30 Ekim Cuma günü açılıyor. Sergi, farklı etnik köken ve yaşlardan gelen, çoğunluğu mülteci çocukların çektiği analog fotoğrafları konu alıyor.

Mardin’de yaşayan yerli ve mülteci çocuklara sanatsal bir buluşma alanı sunma amacıyla kurulan Her Yerde Sanat Derneği, sirk sanatlarına odaklanan Sirkhane, müzikal çalışmalara odaklanan Müzikhane ve fotoğraf çalışmalarına odaklanan DARKROOM projelerini 2012’den beri sürdürüyor.

Bir De Buradan Bak sergisi, fotoğrafçı Serbest Salih tarafından yürütülen DARKROOM projesinde farklı yaşlardan ve etnik kökenlerden gelen, çoğunluğu mülteci olan çocukların çektikleri analog fotoğrafları konu alıyor.

Kalyon Kültür’ün tarihi binasının 2 katına yayılan Bir De Buradan Bak sergisi, çocukların gözünden çocukluk dönemini ve çocukların bakışını olduğu gibi sergi mekanına taşıyor. Öte yandan izleyicilerine ev, yabancı, ortasında ve bir arada temaları üzerinden kurgulanan yeni bir deneyim imkanı sunuyor.

Küratörlüğünü Sezgi Abalı ve Sinan Eren Erk’in üstlendiği Bir De Buradan Bak, 30 Ekim 2020 ile 3 Ocak 2021 tarihleri arasında, Pazartesi hariç her gün 11:00-19:00 saatleri arasında Kalyon Kültür’de sanatseverler ile buluşuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal